print header

יתרונותיהם הבריאותיים של הדובדבנים

הדובדבנים ידועים כאחד הפירות המתוקים והאהובים ביותר. הם משמשים אותנו בקינוחים וכממתק, אך האמת היא שהם יכולים גם לשמש אותנו כפרי בעל תכונות בריאותיות מדהימות. הכירו את יתרונותיו הבריאותיים של הדובדבן.

איזה סוג עדיף?

שני הסוגים העיקריים של הדובדבנים המצויים בישראל הם הדובדבן החמוץ והדובדבן המתוק, שנקרא גם גודגדן. שני הדובדבנים בריאים במיוחד, אבל הדובדבן החמוץ כן מעיל יותר אנטיאוקסידנטים, ולכן יעיל יותר במלחמה ברדיקלים החופשיים.
 

Alfie Ianni

הרגעת שרירים
מומלץ לשתות מיץ דובדבנים טרי לפני ביצוע פעילות גופנית מאומצת. מיץ הדובדבנים הוכח מדעית כמרגיע את כאבי השרירים ועוזר להתגבר על המאמץ הגדול.
 
לחץ דם נמוך
לחץ הדם הגבוה, שהפך למגיפה של ממש, ניתן לטיפול על ידי הוספה של דובדבנים לתפריט. הדובדבנים עשירים באשלגן וסידן, שני מינרלים שעוזרים לגוף להתמודד עם לחץ הדם הגבוה על ידי הגבלה של אחוז הנתרן בדם.
 
שינה טובה יותר
מחקרים שנערכו בארצות הברית, בריטניה ודרום אפריקה גילו כולם כי אנשים שצרכו דובדבנים על בסיס קבוע זכו לשינה עמוקה, ארוכה וטובה יותר במהלך הלילה, זאת בעקבות הגברה בייצור המלוטונין בגופם, הוא ההורמון האומר לגוף שלנו שהגיע הזמן לישון.
 
מניעת סרטן
הרדיקלים החופשיים, הפוגמים בשכפול התאים שלנו, הם מהגורמים העיקריים למחלת הסרטן. בדובדבנים, ובמיוחד בסוג החמצמץ, יש כמות גדולה של אנטיאוקסידנטים, שנלחמים באותם רדיקלים חופשיים ועוזרים לנו למנוע סרטן. ככל שהדובדבן כהה ובשל יותר, כך תכולת האנטיאוקסידנטים שבו גבוהה יותר.
 
משכך כאבים טבעי
מחקרים הוכיחו כי אכילת 20 דובדבנים בזמן שסובלים מכאב ראש, או כאבים פנימיים אחרים, יעילה ממש כמו נטילת שני כדורים של אספירין. הדובדבנים הם ממש משכך הכאבים של הטבע!
 
הגנה מפני אלצהיימר
מחלת האלצהיימר נגרמת על ידי נזק מתמשך לנוירונים שבמוח שלנו, ובמיוחד לחיבורים בין הנוירונים. הפנולים והאנתוציאנינים המצויים בדובדבנים שומרים על החיבורים ומונעים "שחיקה" שלהם לאורך הזמן, וכך מגינים עלינו מפני מחלת האלצהיימר.
 
הקלה על דלקת פרקים
בנוסף להגנה על תאי המוח שלנו, האנתוציאנינים יכולים להקל על הסובלים מדלקת פרקים בזכות התכונות האנטי-דלקתיות שלהם. אותם החומרים הוכחו כיעילים במיוחד גם לטיפול בשיגדון (פודגרה).
 
 
ראייה טובה יותר
אומרים שגזרים גורמים לשיפור בראייה שלנו, אך האמת היא שדובדבנים עושים עבודה לא פחות טובה. כמו הגזרים, גם הדובדבנים עשירים בבטא-קרוטן, אנטיאוקסידנט שהופך בגוף לויטמין A, התורם משמעותית לבריאות העין.
 
והדובדבן שבקצפת - 
 
הדובדבנים הם ממתק בריא
אנשים רבים חוששים לאכול כמות גדולה של דובדבנים, כיוון שמאכלים מתוקים נחשבים ללא בריאים ומשמינים, אך האמת היא שבכוס של דובדבנים יש רק 100 קלוריות, מה שהופך אותם לממתק המושלם - מתוק, טעים, בריא ודיאטטי!

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.