print header

5 מזונות נגד אכילת יתר


אנחנו בני אדם ואנחנו מתוכנתים לאהוב אוכל. החיבה שלנו לאוכל היא טבעית, אך לפעמים אנו מעמיסים קצת יותר מדי והתוצאות מורגשות: צרבת, נפיחות וכאב בבטן, תחושת סרבול ותשישות. אלא שזה הנזק הפחות חמור.

כשאנו אוכלים מעבר ליכולת של הגוף, הוא מייצר יותר רדיקלים חופשיים שתוקפים את התאים ומסבים להם נזק שיכול להתבטא במחלות לב, סרטן, סוכרת ומחלות נוספות. למרבה המזל, מחקרים מהזמן האחרון גילו כי ישנן דרכים טבעיות להתמודד עם אכילת יתר והרדיקלים החופשיים הנוצרים כתוצאה ממנה. הנה 5 מזונות שיסייעו בכך.

 

מיץ תפוזים

התרכובות שבמיץ התפוזים המכונות פלבונואידים יכולות לשבש את הנזק ללב שנגרם על ידי הקלוריות והשומן בארוחה דשנה, כך על פי מחקר מ-2010 שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית. במחקר נבדקו אנשים שאכלו ארוחות בוקר עתירות שומן וקלוריות. אלה מהם ששתו מיץ תפוזים הראו רמה נמוכה יותר של רדיקלים חופשיים ושל גורמי דלקות אחרים הקשוים להתפתחות מחלות לב.

5 מזונות שמסייעים להתגבר על אכילת יתר בדרך טבעית
 

 

חומץ

כף אחת של חומץ יכולה לסייע להפחתת הנזק של הסוכר הנובע מארוחות גדולות. הוספת כף חומץ אחת תמנע מרמות הסוכר בדם לזנק, כאשר אוכלים ארוחות גדולות ועתירות פחמימות. הזינוק החד בסוכר גורם גם לצניחה מהירה וחדה, מה שגורם לגוף לחשוב שחסר לו מזון ומעודד המשך אכילה. זה הפרדוקס הגדול של ארוחות גדולות - הן עלולות לגרום לרעב נוסף אחרי זמן קצר. לכן, מומלץ להתמש בחומץ.

5 מזונות שמסייעים להתגבר על אכילת יתר בדרך טבעית
 

 

יין אדום

אם זה לאחר הארוחה או בבישול עצמו, כוס יין אדום יכולה להועיל מאוד כנגד הנזק של הרדיקלים החופשיים הנוצרים בגוף. ביין יש נוגדי חמצון חזקים והוא ידוע כתרופת פלא נגד מחלות לב. בנוסף לכך היתרון של יין הוא שהוא מגיע בצורת נוזל וקל יותר לצרוך אותו. מה גם שהאלכוהול מרגיע את הגוף ונותן למערכת העיכול את השקט הדרוש לה לעבוד על פירוק המזון, במיוחד כשהיא ניצבת מול עומס של ארוחות כבדות.

5 מזונות שמסייעים להתגבר על אכילת יתר בדרך טבעית
 

 

תבלינים

מחקר שפורסם בירחון לתזונה קלינית בארה"ב בשנת 2011 הראה כי תיבול יכול להוריד את ההשפעות השליליות של אכילת יתר. במחקר, נבדקים שאכלו ארוחות עתירות שומן וקלוריות עם 2 כפות תבלינים (תערובת של רוזמרין, אורגנו, קינמון, כורכום, פלפל שחור, ציפורן, שום ופפריקה), הראו רמה נמוכה יותר של טריגליצרדים ואינסולין, לצד רמה גבוה של נוגדי חמצון. לעומת זאת כשאכלו ארוחות דומות אך ללא תבלינים, רמות הטריגליצרידים והאינסולין היו גבוהות ורמת נוגדי החמצון היתה נמוכה. החוקרים משערים שתערובת התבלינים מעכבת את ספיגת השומן בגוף ומצמצמת את הנזק של הארוחה הכבדה.

5 מזונות שמסייעים להתגבר על אכילת יתר בדרך טבעית
 

 

פירות

פירות יער, ענבים, קיווי ושאר פירות בעלי תכולת נוגדי חמצון, הם לא רק קינוח בריא, אלא בעלי השפעה חיובית על ארוחות כבדות והרדיקלים החופשיים הנובעים מהן. הסוכר שבפירות יכול לספק את הצורך במתוק אחרי הארוחה, אך ממקור טבעי ולא מזיק (במינון הגיוני כמובן). בנוסף לכך, הם לא מוסיפים לתחושת הכובד שאחרי ארוחה מלאה כיוון שהם עתירי נוזלים. לכן, אם אתם מרגישים שאכלת יותר מדי, מומלץ לקנח בפרי שיותיר לארוחה טעם טוב.

5 מזונות שמסייעים להתגבר על אכילת יתר בדרך טבעית
 


תמונות: wiki, Andrea Levers, Hungry Girl, warriorgrrl, Angelo Juan Ramos

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.