header

מתכון לליקר בהכנה ביתית

אם נמאס לכם כבר לשתות רק בירה ויין, ומחירי האלכוהול מתייקרים מרגע לרגע, למה שלא תכינו משקה אלכוהולי בעצמכם? בניגוד להכנת יין או בירה, שדורשים ציוד מיוחד ותשומת לב רבה, הכנת ליקרים ביתיים היא פשוטה, מהנה ומספקת ביותר. כל מה שאתם זקוקים לו הוא מתכון טוב, פירות וקצת דמיון.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לליקר בהכנה ביתית
רכיבים לליקר:
סוכר - 1 קג'
תאנים - 1 קג' (או כל פרי לבחירה)
וודקה - לפי הצורך (איכותית או אלכוהול נקי 95% - הסבר בטיפ השף)
אופן הכנת הליקר:
  1. אביזרים נלווים עבור המתכון:

    • צנצנת גדולה.
    • בד סינון צפוף.
    • גומיה עבה.

  2. נקו את הצנצנת באמצעות מים רותחים על מנת שתהיה סטרילית.
  3. חיתכו את הפרי שבחרתם לחתיכות ונקו אותו מענפים, עלים וזרעים.
  4. צרו שכבה בת 2-3 סנטימטרים של סוכר בתחתית הצנצנת.
  5. מעל לשכבת הסוכר הניחו שכבת פירות באותו העובי. preperation
  6. המשיכו ליצור שכבות של סוכר ופירות באופן דומה, כמעט עד לראש הצנצנת. חשוב לזכור: השכבה העליונה ביותר חייבת להיות שכבת סוכר.
  7. סגרו את הצנצנת באמצעות בד הסינון, והחזיקו אותו במקומו באמצעות הגומיה. סגירה הרמטית של הצנצנת עלולה לגרום לפיצוץ, כיוון שבתהליך התסיסה נוצרים גזים, השימוש בבד הסינון נותן לגזים לברוח החוצה במקום להצטבר בצנצנת. preperation
  8. את הצנצנת יש לשמור במקום קריר ומוצל במשך תקופה שבין שלושה שבועות לחודשיים. יש לנער את תכולת הצנצנת פעם או פעמיים ביום.
  9. בסוף תקופת ההמתנה כל הסוכר ימס, וסירופ סמיך יווצר בתחתית הצנצנת. לסירופ שנוצר יש תכולת אלכוהול נמוכה יחסית. נוסיף לו אלכוהול כדי להופכו לליקר.
  10. הוציאו את שאריות הפרי מהצנצנת, הוסיפו לסירופ את הוודקה או האלכוהול. זהו השלב בו כדאי להוסיף תיבול נוסף - מקל קינמון, עלי נענע וכדומה. preperation
  11. את תערובת הסירופ והאלכוהול יש לשמור בצנצנת למשך 12 ימים נוספים.
  12. בסוף תקופת ההמתנה השנייה יש לסנן את הנוזל באמצעות בד סינון, עד לקבל ליקר צלול.
  13. מזגו את הליקר לכוסות, אמרו "לחיים" ושתו בהנאה.
טיפ השף:
* הפרי והסוכר צריכים להיות ביחס של 1:1. על כל קילו פרי יש להשתמש בקילו סוכר.
* את הליקר ניתן להכין עם כל פרי העולה על דעתכם, אך מוטב להשתמש בפירות בעלי בשר עסיסי, ולא לנסות להכין, למשל, ליקר אבוקדו.
* פירות מומלצים להכנת ליקרים הם: פירות הדר, רימון, תות, תפוח, אפרסק, ענבים, פירות יער, שזיף, מלון או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
* אחוז האלכוהול המומלץ לליקרים הוא בין 20% - 40%. ליקר עם פחות מ-20% אלכוהול עלול להתקלקל. בשלב הוספת האלכוהול לסירופ, חשבו כמה אלכוהול דרוש כדי להגיע לאחוז הרצוי. למשל - אם יש לנו ליטר של סירופ, נוסיף לו ליטר של וודקה בריכוז 40% אלכוהול, יתקבל ליקר בריכוז 20%.
מקור: אסף שמעוני
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.