print header

9 כתבות שילמדו אתכם איך להתמודד עם לחץ

זה לא סוד שכולם חווים לחץ ברמה כזו או אחרת במהלך החיים, ובתקופתנו נראה שהתופעה הזו רק הולכת וגוברת. אמנם יש כיום הרבה כלים שנועדו להקל על חיינו, אך משום מה נראה שקצב החיים שלנו רק עולה ושהחברה, וגם אנחנו, מצפים מאיתנו ליותר ויותר. לכן צריך ללמוד כיצד להתמודד עם הלחץ שתוקף אותנו, ויש שלל דרכים לעשות זאת, אותן הצגנו בפניכם לאורך השנים. אספנו עבורכם  9 כתבות נבחרות בנושא, כשבכל אחת מהן תכירו שיטות וטיפים אחרים להתמודדות עם הלחץ. בחרו את הדרכים שאתם הכי מתחברים אליהן ותתחילו לחיות חיים רגועים יותר.
 
אחת הדרכים הפשוטות והמהירות ביותר להרגיע את הגוף והנפש היא בעזרת נקודות לחיצה, כשכל מה שהן דורשות מאיתנו זה כמה דקות פנויות – עדיף במקום שקט שבו אפשר להירגע. בכל רחבי הגוף יש נקודות שמשפיעות על זרימת האנרגיה וקשורות להשלכות של הלחץ הנפשי והפיזי שאנחנו חווים, וכאן אתם תכירו 8 שכאלה – מכף רגל ועד ראש.
 
בעוד שרבים נאבקים עם התמודדות מול לחץ באופן יומיומי, יש כאלה שעבודתם היא לסייע לאחרים לעשות זאת, כמו הקואצ׳רית הבריטית מנדי הולגאטי, שכבר למעלה מ-20 שנה מסייעת לבעלי עסקים ולאנשים פרטיים להגיע להצלחה בחיים, ובה בעת להתמודד עם הלחץ שמגיע עם התהליך, ומלמדת כיצד להשתחרר ממנו. יש לה 10 טיפים מעולים לתת לכם, שכל אחד מהם יוכל לסייע ברגעי הלחץ בפרט ולאורך החיים בכלל.
 
הרבה מהתחושה הגופנית והנפשית שלנו קשור לתזונה – הרי מה שאתם אוכלים זה בסופו של דבר מה שמרכיב את גופכם, ותאמינו או לא, יש מאכלים שמלאים ברכיבים שמסייעים לגוף להישאר רגוע יותר. יחד עם זאת יש גם כמה סוגים של מאכלים שמהם מומלץ להימנע, אשר לא רק מגבירים את תחושת הלחץ, אלא גם מפתים מאוד דווקא ברגעים שבהם אתם לחוצים, ותוכלו להכיר כאן את כולם.
 
הידעתם שתנוחות מסוימות יכולות להפחית את הלחץ שלכם? לא מדובר במתיחות או ביוגה, למרות שגם אלה יכולים להועיל, אלא בתנוחות פשוטות כמו ישיבה נינוחה על כיסא עם חזה מתוח למשל. זוהי רק דרך פשוטה אחת שהוכחה על ידי המדע כבעלת עוצמה רבה בהשפעה על המצב הנפשי שלכם, ויש עוד כמה כאלה, אותן תוכלו להכיר כאן.
 
להולנדים יש מנטליות של עבודה קשה, כשלאורך כל השבוע הם מרוכזים מאוד בעבודתם, אך בסופי השבוע הם הופכים ל"חיה" אחרת לחלוטין. הולנד נמצאת במיקום גבוה במדד האושר העולמי, במקום החמישי אחרי פינלנד, דנמרק, איסלנד ושווייץ, וכמובן שיש לכך סיבות רבות ושונות, אך מה שבטוח זה שאחת מהן היא גישת ניקסן, אותה תכירו ותלמדו בכתבה הבאה.
 
מי מכם שהולך לפסיכולוג אולי מתייעץ איתו בנוגע ללחצים השונים שתוקפים את חייו, וכמובן שלאיש מקצוע שכזה יש כמה וכמה טיפים לתת, אך לא כולם פונים לקבל טיפול לנפשם. ובכל זאת, גם למי שלא מטופל מגיע ליהנות מהטיפים המעשיים של הפסיכולוגים, ובדיוק לשם כך מיועדת הכתבה הזאת, בה תגלו איך פסיכולוגים ממליצים להתמודד עם לחץ ב-8 שיטות ומנהגים שונים שבאמת עוזרים.
 
יוגה זו דרך נהדרת להתמודד עם הלחץ ולהביא את הגוף למצב של רוגע, ואנשים רבים כבר התחילו להכניס אותה לשגרת יומם וראו את ההשפעה המועילה שיש ליוגה על נפשם. לא חובה ללכת לקורס מיוחד או לרכוש ציוד כדי לתרגל יוגה, כי אפשר להתחיל בבית וכבר עכשיו, וכל מה שצריך זה רק ללמוד את התנוחות הנכונות שיעזרו לכם להתמודד עם הלחץ – את כולן תמצאו כאן.
 
אם יש לכם כמה רגעים פנויים במהלך היום, תוכלו לבצע את סדרת תרגילי הנשימה הבאים ולהביא את הגוף למצב של רוגע מתמשך. התוכנית הזו נכתבה על ידי מדריכת יוגה של ספורטאים מקצועיים, ומטרתה היא להפחית את רמות הקורטיזול בגוף, שהוא הורמון הלחץ. תצטרכו בשבילה קצת מקום פנוי וכיסא, וכדאי לבצע את סדרת התרגילים הזו מדי יום כדי לחוות רוגע מתמשך.
 
יכול להיות שכדי להיפטר מהלחץ שאתם חווים אתם לא צריכים לעשות שום דבר מיוחד, אלא למעשה להכחיד מנהג מסוים שהתרגלתם לבצע באופן קבוע. אולי אתם מנסים להשלים יותר מדי משימות בו זמנית, אולי אתם נותנים לעצמכם יותר מדי מטלות, או שאולי אתם פשוט לא מצליחים להתנתק מהטלפון הסלולרי – כל אלה עלולים להכניס עוד ועוד לחץ לחייכם, אך כעת אתם תלמדו כיצד למנוע את זה.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.