print header

חמוץ-מתוק: 3 סלטים קיציים!

בניגוב או בסיבוב - רטבים, ממרחים ומטבלים

מבחר ירקות ופירות טריים מהעונה, בתיבול מעודן, חמצמץ או מתקתק, הופכים לחגיגה של צבעים וטעמים בקיץ חם! 3 מתכונים להנאתכם...

סלט בזיליקום ועגבניות + רוטב ויניגרט לימון

  • 1 בגט סלט קיצי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ראש חסה קטן, קצוץ
  • 3 כוסות עלי בזיליקום, קצוצים
  • 2 כוסות עגבניות שרי, קצוצות
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת

להכנת גרסיני:
מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
פורסים את הבאגט לפרוסות או למקלות.

בקערה קטנה, מערבבים שמן זית ושום.
מברישים את הצדדים החתוכים של הבאגט ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל-3 עד 5 דקות, עד קלייה.

להכנת הסלט:
בקערה גדולה מערבבים: חסה, בזיליקום, עגבניות, צנוברים ופרמזן.

להכנת רוטב ויניגרט לימון:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

בצנצנת קטנה עם מכסה, מערבבים: שמן זית, קליפת לימון, מיץ לימון, שום, סוכר, מלח ופלפל. מכסים את הצנצנת ומנערים היטב.

שופכים את הרוטב על הסלט ומגישים עם גריסיני בצד.

_____________________________________________________________


סלט תירס ואוכמניות + רוטב לימון ודבש

  • 6 קלחים של תירס טרי, מוכנים וחתוכיםסלט קיצי
  • 1 מלפפון, פרוס
  • 1 כוס אוכמניות, קצוצות
  • 1/4 כוס בצל סגול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית כמון

להכנת הסלט:
בקערה מערבבים: קלחי תירס, אוכמניות, מלפפון, בצל סגול, כוסברה, פלפל חריף.

להכנת הרוטב:
בצנצנת עם מכסה מערבבים: מיץ לימון, שמן, דבש, כמון, מלח ופלפל. מכסים ומנערים היטב. שופכים על הסלט ומכניסים למקרר למשך הלילה עד 24 שעות.

מגישים קר.

_____________________________________________________________


סלט אורוגלה, ענבים וזרעי חמניות + רוטב דבש וחרדל

  • 3 כפות חומץ יין אדוםסלט קיצי
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1/2 כפית חרדל
  • 2 כפיות שמן זרעי ענבים
  • חופן עלי אורוגלה
  • 2 כוסות ענבים אדומים, חצויים
  • 2 כפות גרעיני חמניות, קלויים
  • 1 כפית טימין טרי, קצוץ
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

להכנת הסלט:
בקערה מערבבים: עלי אורוגלה, ענבים אדומים, זרעי חמניות וטימין.

להכנת הרוטב:
בקערה קטנה מערבבים: חומץ, דבש, סירופ מייפל וחרדל. מוסיפים בהדרגה שמן זרעי ענבים, תוך כדי ערבוב. מטפטפים מעט מהרוטב על הירקות ומפזרים מלח ופלפל.
 

 


 

מקור: מאירה לב-טוב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.