header

מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי

למדו להכין לחם שיפון שבדי מסורתי, שהוא אפשרות טעימה ובריאה להתחלת היום למי שמעוניין בלחם עם זרעי קימל ואניס, סילאן, שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים נוספים.

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון ללחם שיפון שבדי מסורתי מקור תמונה: Alpha
רכיבים ללחם שיפון:
קמח לבן - ½1 כוס
קמח שיפון - ½ כוס
שיבולת שועל - 2 כפות
שמרים - ½ שקית
מים - כ-½1 כוסות (מחולקות - לפי הצורך)
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - ½2 כפות
סילאן - 2 כפות
זרעי קימל - ½ כפית
גרידת תפוז - מ- 1 תפוז
זרעי אניס - 1 כפית
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלחם שיפון:
  1. לסיר קטן על להבה נמוכה, הכניסו כ-½ כוס מים, חמאה, סוכר חום, זרעי קימל, סילאן ואניס. ערבבו עד שהחמאה נמסה והניחו בצד לצינון.
  2. בקערה בינונית, ערבבו שיבולת שועל, קמח לבן, קמח שיפון ושמרים. הוסיפו מים בהדרגה ולפי הצורך וערבבו כ-10 דקות נוספות עד לקבלת עיסה במרקם בצקי. הוסיפו לעיסה את תערובת הסיר הקטן לאחר צינון, כמו כן הוסיפו מלח וגרידת תפוז, ולושו אותה כ-2 דקות.
  3. כסו את הבצק במגבת מטבח והניחו להתפחה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לושו את הבצק מספר דקות על משטח עבודה מקומח, הניחו אותו על תבנית משומנת, כסו והתפיחו שוב כשעה וחצי.
  5. מלאו כלי חסין חום במים והכניסו אותו אל תחתית תנור שחומם ל-200 מעלות.
  6. עטפו את תבנית האפייה עם הבצק בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהבצק יזהיב.
  7. הוציאו את הלחם מהתנור, הברישו אותו בחלמון ביצה והחזירו לאפייה של 5 דקות נוספות.
  8. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו מספר דקות לפני חיתוך והגשה. preperation מקור תמונה: Alpha
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.