header

מתכון לכיסונים - חינקלי גאורגי מקורי

חינקלי הן כופתאות פופולאריות מאוד עשויות בצק, שנחשבות לאחד המאכלים הלאומיים של גאורגיה. באזורים שונים בגאורגיה מכינים חינקלי עם מילויים שונים, כאשר בין הפופולאריים שבהם הם בשר בקר או טלה, גבינות, פטריות או מחית תפוחי אדמה. המתכון הבא יאפשר לכם להכין חינקלי במילוי בשר בקר טחון, שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה טעימה במיוחד! 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לכיסונים - חינקלי גאורגי מקורי
רכיבים לבצק החינקלי:
קמח לבן - 900 גר'
קורנפלור - 100 גר'
מים - 2 כוסות
מלח - 2 כפיות
רכיבים למלית ובישול החינקלי:
בשר בקר - 600 גר' (טחון)
בצלים - 3 (בינוניים, קצוצים)
שומן כבש - 100 גר' (טחון)
כוסברה - ½ צרור (קצוצה דק)
כוסברה - קמצוץ (טחונה, יבשה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפל אדום חריף - 1 (או פלפל שאטה, קצוץ)
מים - 2 כוסות (פושרים)
אופן הכנת הבצק החינקלי:
  1. הוסיפו את כל רכיבי הבצק לתוך קערה, ולושו אותם כ-10 דקות עד לקבלת מרקם בצקי.
  2. עטפו את הבצק בניילון נצמד ואפשרו לו לנוח בצד ל-15 דקות.
  3. כעת הכינו את הבשר.
  4. לאחר המנוחה, לושו את הרכיבים פעם נוספת ואפשרו לבצק לנוח שוב.
  5. בשלב הבא, רדדו את הבצק וצרו ממנו עיגולים באמצעות כוס. preperation
  6. רדדו היטב כל עיגול עד לקבלת "דפים" דקים מאוד. preperation
אופן הכנת המלית ובישול החינקלי:
  1. ערבבו בקערה את כל רכיבי המלית, הוסיפו את המים הפושרים, תבלו וערבבו היטב.
  2. הניחו במרכז כל דף בצק כף מהמלית שיצרתם. preperation
  3. קפלו את הכיסון, הדקו אותו מכל הכיוונים, אספו את הקצוות וסגרו אותו למעלה בצורה המדמה שק קטן. preperation
  4. הרתיחו סיר עם מים, מלח ו-2 כפות שמן, והניחו את החינקלי בתוך המים הרותחים.
  5. בשלו את החינקלי עד שהם צפים בסיר. preperation
  6. החינקלי שלכם מוכנים! הגישו אותם לאורחים בתיבול פלפל שחור. בתאבון!
מקור: רותי ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.