header

מתכון לעגבניות אפויות עם קינואה, צ'ילי ירוק ותירס

עם המנה המיוחדת שלפניכם לעגבניות ממולאות בקינואה תוכלו להפתיע את כל המשפחה בארוחת הצהריים או הערב. השילוב של העגבניות האפויות עם הקינואה והתירס יוצר טעם משגע שלא תרצו לפספס, ושכל בני המשפחה שלכם ייהנו ממנו, מהקטנים לגדולים.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעגבניות אפויות עם קינואה, צ'ילי ירוק ותירס
רכיבים לעגבניות הממולאות:
פלפל צ'ילי - 2 (מומלץ להשתמש בפובלנו)
גרעיני תירס - 2 כוסות
בצל - 1 כוס (קצוץ)
אורגנו - 1 כף (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מיץ ליים - 1 כף
מלח - 1 כפית
כמון - ¾ כפית (טחון)
פלפל שחור - ¼ כפית
קינואה - 1 כוס (לא מבושלת)
מים - ¼ כוס
גבינת צ'דר - 100 גר' (מגורדת)
אופן הכנת העגבניות הממולאות:
  1. הפעילו את התנור על מצב צלייה על חום גבוה.
  2. חצו את פלפל הצ'ילי לאורכו והוציאו את הזרעים מתוכו. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה כשהחלק הסגור מופנה כלפי מעלה, והשטיחו אותם עם היד.
  3. צלו את הפלפלים במשך 8 דקות או עד שישחירו. לאחר מכן הניחו את הפלפלים בתוך שקית סגורה היטב למשך 10 דקות.
  4. קצצו את הפלפל דק והכניסו לקערה.
  5. הניחו במחבת תירס ובצל, טגנו אותם במשך עשר דקות וערבבו פעמיים במהלך הטיגון.
  6. הוסיפו את התירס והבצל לפלפל הצ'ילי, הוסיפו אורגנו, שמן, מיץ ליים, ¼ כפית מלח ופלפל שחור.
  7. חתכו את החלק העליון של העגבניות ושימו אותן בצד. הוציאו את תכולת העגבניות אל תוך קערה ושמרו ¼1 כוסות מנוזל העגבניות. preperation
  8. פזרו על העגבניות ½ כפית מלח, הניחו את העגבניות הפוכות על רשת במשך 30 דקות ולבסוף ייבשו אותן עם מגבת נייר.
  9. הניחו את הקינואה על מסננת דקה ואת המסננת על קערה גדולה. הוסיפו מים שיכסו את הקינואה ולושו אותה באמצעות ידיכם במשך 30 שניות.
  10. שטפו את הקינואה וייבשו אותה וחזרו על תהליך זה שנית. לבסוף ייבשו אותה היטב.
  11. הכניסו את הקינואה לסיר והוסיפו את תכולת העגבניות, ¼ כוס מים ואת המלח הנותר והביאו אותם לרתיחה.
  12. הנמיכו את החום, כסו את הסיר ובשלו במשך 15 דקות או עד שהנוזלים ייספגו.
  13. הסירו את הסיר מהאש וערבבו עם מזלג. הוסיפו את תערובת הקינואה לתערובת התירס וערבבו היטב.
  14. חממו את התנור על 180 מעלות.
  15. שימו ¾ כוס מהתערובת בתוך כל עגבנייה ופזרו מעל הכל את גבינת הצ'דר המגורדת.
  16. סגרו את העגבניות עם החלק שהסרתם קודם לכן והכניסו לתנור למשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו אותן מהתנור, שימו את התנור על מצב צלייה וצלו את העגבניות במשך ½1 דקות או עד שהגבינה תימס.
מקור: דניאל פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.