header

מתכון למרק בשר וגריסים

עם המנה הבאה תוכלו להרשים בכל אירוח או ארוחה משפחתית, ותזכו בשלל מחמאות לאור המרק המקורי והנפלא הזה שהארומה החמימה שלו תנעים את כל הבית. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק בשר וגריסים
רכיבים למרק בשר:
שמן זית - 2 כפות
בשר בקר - 600 גר' (חתוך לקוביות)
בצל - 1 (קצוץ)
טימין - 2 (גבעולים)
סלרי - 2 (מקלות פרוסות גס)
גזר - 2 (קצוצים)
שיני שום - 3 (טחונות)
קינמון - 1 כפית (טחון)
גריסי פנינה - ¾ כוס
שעועית ירוקה - 100 גר' (חתוכה באורך 4 ס"מ)
מים - 3 כוסות
אופן הכנת המרק בשר:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את בשר הבקר, בשלו אותו במשך 5 דקות או עד שיקבל גוון חום אחיד והניחו אותו בצד. preperation
  2. הכניסו לסיר בצל, טימין, סלרי, גזר, עלה דפנה ושום, בשלו במשך 3 דקות או עד שיתחילו לקבל גוון חום. לאחר מכן הוסיפו קינמון ובשלו במשך 30 שניות. הוסיפו ציר בקר ו-3 כוסות מים, הביאו את הסיר לרתיחה והחזירו את בשר הבקר לסיר.
  3. הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה, כסו את הסיר והניחו למרק להתבשל במשך שעה או עד שהבשר יתרכך.
  4. הוסיפו את גריסי הפנינה והמתינו שהסיר ירתח. לאחר מכן המתינו 40-30 דקות לערך או עד שהגריסים יתרככו.
  5. הוסיפו את השעועית, ערבבו היטב ובשלו אותה במשך 5 דקות או עד שתתרכך.
  6. צקו את המרק לקערות. תוכלו לקשט את המנות עם גבעולי טימין נוספים והגישו.
מקור: טובה ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.