maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקרבונאד בקר

בלגיה כאמור ידועה מאוד בזכות הבירה המקומית שלה, ותבשיל הקדרה המסורתי הבא יאפשר לכם לשלב את הבירה גם בבישול. המנה הזו פופולארית מאוד בקרב משפחות בלגיות רבות, בעיקר בעונת החורף, ואין ספק שהיא תהפוך לחביבת המטבח גם אצלכם. התבשיל דומה מעט לתבשילי בקר צרפתיים, אלא שאת הבישול ביין אדום מחליף הבישול בבירה, מה שמעניק לבשר הבקר טעם חמוץ-מתוק ייחודי. רצוי להשתמש בבירה פלמית, אולם תוכלו להשתמש בכל בירה לבנה בסגנון בלגי. לאחר התיבול בטימין ועלי דפנה, נוהגים להגיש את הבשר בליווי צ'יפס או לחם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לקרבונאד בקר
רכיבים לתבשיל בקר:
בשר כתף בקר - ½1 קג' (חתוך לקוביות)
תפוחי אדמה - 4 (בינוניים, חתוכים לקוביות)
בצלים - 2 (לבנים, קלופים וחתוכים לרצועות)
טימין - 2 (גבעולים טריים)
עגבניות שרי - 12 (חצויות)
בירה - 2 בקבוקים (בנפח 330 מ"ל כל אחת)
פטרוזיליה - 4 (גבעולים קצוצים)
שמן - 2 כפות
קמח - מעט (לקימוח הבשר)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל בקר:
  1. חממו את השמן בתוך סיר גדול על חום בינוני.
  2. קמחו ותבלו את קוביות הבשר עם מלח ופלפל והניחו אותן בתוך הסיר החם. preperation
  3. הוסיפו את כל הירקות, המתינו כ-3 דקות ולאחר מכן שפכו את הבירה לסיר.
  4. הנמיכו את עוצמת האש, כסו את הסיר והמשיכו לבשל על אש קטנה במשך כשעה וחצי, עד שהבשר ותפוחי האדמה מתרככים. בדקו אותם מדי פעם בעזרת מזלג.
  5. המנה שלכם מוכנה! הגישו אותה חמה יחד עם צ'יפס, או עברו לסעיף הבא על מנת ללמוד כיצד להכין פירה בלגי אמיתי שילך מצוין עם המנה הזו. preperation
מקור: תמר ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר