header

מתכון לבורקס בשר ופטריות מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

אין כמו בורקס בשר כמנת פתיחה של ארוחת שישי עם כל המשפחה, וזו מנה שגם הילדים יכולים ליהנות ממנה בדיוק כמו המבוגרים.

למתכונים נוספים מהבלוג של "יפצ'וק מבשלת ואופה"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לבורקס בשר ופטריות מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה" מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לבורקס בשר:
בצק פילאס - 500 גרם (או בצק עלים)
בשר בקר טחון - 300 גרם
בצל בינוני - 1 (קצוץ דק)
כוסברה - חופן
בהרט - 1 כפית
כמון - 1 כפית (שטוחה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית (גרוס)
פלפל שאטה קטנים - 3 (יבשים, ניתן להפחית את הכמות בהתאם לטעמכם)
פטריות - 1 סלסלה (טריות)
שמן קנולה - 2 כפות
שומשום - לזרייה (לפני האפייה)
פפריקה - מעט
אופן הכנת הבורקס בשר:
  1. טגנו את הבצל עד שיקבל צבע זהוב עמוק והוסיפו לו פלפל גרוס ומלח.
  2. הוסיפו למחבת פטריות וטגנו תוך כדי ערבוב.
  3. הוסיפו את הבשר ופוררו אותו בעזרת מזלג על מנת למנוע גושים.
  4. הוסיפו כמון, בהרט, פלפל שאטה וכוסברה וצננו מעט.
  5. פתחו את הבצק וצרו עיגולים עם חותכן או כוס (לבורקס עגולים) או רולדה ארוכה.
  6. מלאו את הבצק בתערובת שיצרתם וסגרו היטב עם מזלג מסביב.
  7. מרחו על הבצק חלמון, פזרו מעליו שומשום ומעט פפריקה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  8. אפו למשך 10 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 והמשיכו לאפות למשך כ-25 דקות, עד שהבורקס יזהיבו.
מקור: יפה ימין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.