header

מתכון למאפינס בריאות עם שיבולת שועל ופטל

מאפינס בריאים וטעימים אשר מתאימים את עצמם לתכולת המקרר שלכם. המאפינס שומרים על טעם נהדר גם עם צימוקים, שבבי שוקולד, רסק תפוחים או כל רעיון אחר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס בריאות עם שיבולת שועל ופטל
רכיבים למאפינס שיבולת שועל ופטל:
ריוויון - 1 כוס (או יוגורט מדולל עם חלב)
סוכר חום - ½ כוס
ביצה - 1 (גדולה)
שמן קנולה - ½ כוס (או חמאה מומסת ומקוררת)
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
פטל - 1 כוס (טרי או קפוא)
אופן הכנת המאפינס שיבולת שועל ופטל:
  1. ערבבו בקערה גדולה את שיבולת השועל עם הריוויון ותנו לתערובת לנוח במשך שעה.
  2. הוסיפו לתערובת את הביצה, הסוכר והשמן, וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח וערבבו.
  4. הוסיפו את האוכמניות וערבבו.
  5. חממו תנור לחום של 200 מעלות.
  6. חלקו את התערובת לתבנית מאפינס ואפו במשך 20 דקות, או עד שהמאפינס הופכים לזהובים.
טיפ השף:
תוכלו לצקת את התערובת לתבנית שטוחה, לאפות ולחתוך לקוביות (כמו בראוניז).
מקור: מיכל וייסברג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.