header

מתכון ללפתן פירות יבשים של שפרה לאונר

אצל שפרה, הלפתן הזה הוא אחד מסמלי החג. היא ממליצה להכין אותו מספר ימים מראש, ואם אתם רוצים ממש להתפנק, כדאי לאכול אותו יחד עם כדור גלידה מעל – פשוט מושלם!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללפתן פירות יבשים של שפרה לאונר מקור תמונה: shifra-l
רכיבים ללפתן פירות יבשים:
משמש יבש - 200 גר'
שזיף מיובש - 200 גר' (מגולען)
צימוקים - 200 גר'
סוכר - ½ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
מים - עד כיסוי התכולה
אופן הכנת הלפתן פירות יבשים:
  1. שטפו היטב את כל הפירות היבשים והעבירו אותם לסיר גדול.
  2. הוסיפו את כל המצרכים לסיר, כסו מעט במים וגרמו לכל הפירות לשקוע (הם יצופו).
  3. וודאו שהמים מכסים לגמרי את כל המצרכים. אם לא, הוסיפו מעט מים נוספים.
  4. הביאו את הסיר לרתיחה, הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך חצי שעה.
  5. קררו את המנה, העבירו לקערת זכוכית יפה, כסו וקררו היטב לפני ההגשה. preperation מקור תמונה: shifra-l
מקור: במטבח עם שפרה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.