פנפורטה משמעותה באיטלקית הוא "לחם חזק", אך אין הכוונה למרקמה של העוגה, אלא לתיבול החזק שבה. זוהי עוגה מושלמת לט"ו בשבט, ואחרי שתטעמו אותה כבר תדעו מה תרצו לעשות עם כל הפירות היבשים שיגיעו לביתכם מהיום והלאה.
למתכונים נוספים מהבלוג "brown sugar"
מקור תמונה:
brwsugar
אופן הכנת העוגה:
-
חממו תנור מראש ל-160° מעלות, רפדו תבנית עגולה בקוטר 22 ושמנו אותה.
-
קלו את האגוזים למשך כמה דקות במחבת יבשה על אש בינונית, עד שהם מקבלים מעט גוון זהוב. לאחר מכן צננו אותם וקצצו גס.
-
העבירו את האגוזים הקלויים ואת הפירות היבשים לקערה גדולה, הוסיפו לה את התבלינים, הקקאו והקמח, וערבבו.
מקור תמונה:
brwsugar
-
העבירו את הסוכר והדבש לסיר קטן והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך דקה-שתיים נוספות.
-
המיסו את השוקולד במיקרוגל או על אדים והוסיפו אותו לתערובת האגוזים והפירות היבשים. הוסיפו מעל את הסירופ וערבבו את הכל, לפני שיתקשה.
-
העבירו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש ויישרו את הכל.
מקור תמונה:
brwsugar
-
אפו למשך כ-25 דקות. לאחר מכן צננו לחלוטין וזרו אבקת סוכר בנדיבות. פרסו את העוגה בעזרת סכין חדה ומשוננת, ותוכלו לשמור אותה למשך מספר שבועות בכלי אטום.
מקור: אורלי דהן חרמש