header

מתכון למשקה ציר עוף

אמנם ציר העוף משמש לנו בדרך כלל כבסיס למרק נהדר או כתיבול למנות עיקריות, אך במהרה תתוודעו לכך שמדובר גם במשקה חם ונהדר שילחם ביעילות בהצטננות. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למשקה ציר עוף
רכיבים לציר עוף:
גב עוף - 2 קג' (עמוד השדרה, העצמות המחוברות אליו והכנפיים - חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ)
בצל - 1 (קצוץ)
שמן זית - מעט (לטיגון)
מים - 8 כוסות (רותחים)
מלח - 2 כפיות
אופן הכנת הציר עוף:
  1. הניחו מחבת גדולה ומשומנת על להבה בינונית-גבוהה, טגנו את הבצל עד שיקבל גוון חום והעבירו לקערה.
  2. הניחו סיר משומן על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את העוף ובשלו אותו עד שיקבל גוון כהה יותר. לאחר מכן הנמיכו את האש לעוצמה בינונית, הוסיפו את הבצל המטוגן ובשלו את הכל עם מכסה במשך 20-15 דקות.
  3. הוסיפו מים רותחים, מלח ועלי דפנה (תוכלו להוסיף ירקות נוספים במידת הרצון), ובשלו אותם עד שכל הרכיבים יתבשלו ויתרככו.
  4. סננו את העצמות, עלי הדפנה והירקות מהציר ומזגו לספל אהוב.
מקור: אביה.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.