בזמן שהתרגלנו למרוח את האבוקדו על צנים או להוסיף אותו לסלט, הגיעה העת שתתנו לו סיכוי להרשים אתכם גם בתור מרכיב מרכזי במרק.
אופן הכנת המרק:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
סדרו את רצועות הטורטייה על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, ואפו אותן בתנור עד שישחימו מעט, כ-5-3 דקות לערך.
-
הניחו סיר גדול על אש בינונית, שמנו אותו בשמן זית, הוסיפו בצל, שום ופלפל חריף, ובשלו אותם עד שישחימו מעט, כ-5-4 דקות לערך.
-
הוסיפו עוף, ציר עוף, מיץ ליים, עגבנייה, ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו בעדינות ובשלו עד שהעוף יהיה מוכן. הוסיפו אבוקדו וכוסברה, וערבבו בעדינות.
-
צקו את המרק לקערות, פזרו מעל לכל מנה רצועות טורטייה והגישו.
מקור: בלה ר.