header

מתכון ללחם שקדים ולימון

הלחם הזה כל כך טעים ומפנק, והוא הולך מושלם לצד כוס קפה או תה, או בסוף הארוחה כקינוח נהדר שכל אחד ישמח לקחת ממנו עוד חתיכה נוספת.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם שקדים ולימון
רכיבים ל''לחם לימון'':
קמח לבן - ½1 כוסות
מלח - ½ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
סוכר - 1 כוס
חלב שקדים - ¾ כוס
שמן קנולה - ½ כוס (או כל שמן צמחי אחר)
ביצים - 2 (טרופות)
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית שקדים - 1 כפית
רכיבים לזיגוג לימון:
אבקת סוכר - 1 כוס
מיץ לימון - ½1 כפות (סחוט טרי)
תמצית שקדים - 1 כפית
שקדים - 3 כפות (חתוכים, לקישוט)
אופן הכנת ה''לחם לימון'':
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 21X12.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את הקמח, המלח ואבקת האפייה. לקערה קטנה נפרדת שלבו הכניסו את הסוכר וגרידת הלימון. שלבו את שתי התערובות יחדיו בקערה הגדולה והניחו בצד.
  3. בקערה בינונית נפרדת, ערבבו יחדיו את חלב השקדים, השמן, הביצים, מיץ הלימון ותמציות הווניל והשקדים.
  4. הוסיפו באיטיות את המרכיבים שבקערה הבינונית למרכיבים שבקערה הגדולה וערבבו עד שנוצרת תערובת אחידה.
  5. העבירו את התערובת לתבנית האפייה המשומנת ואפו בתנור במשך 55-60 דקות. החדירו קיסם כדי לוודא שהמאפה אכן מוכן.
  6. תנו למאפה להתקרר למשך 15 דקות, ולאחר מכן שחררו את הצדדים מהתבנית בעזרת סכין, הסירו את הלחם ממנה בעדינות והניחו לו להתקרר למשך כמה דקות נוספות.
  7. בזמן שהלחם מתקרר, הכינו את זיגוג הלימון.
אופן הכנת הזיגוג לימון:
  1. ערבבו בקערה קטנה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה וזלפו אותה מעל ללחם השקדים שהכנתם.
  2. פזרו מעל הכל חתיכות שקדים חתוכות והגישו. preperation
מקור: צביה ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.