header

מתכון לביצת עין בדלורית

הדלורית היא ירק נהדר, העשיר בקרוטנואידים. אלו הם אנטיאוקסידנטים המצויים בירקות כתומים וצהובים המאיטים את הליך ההזדקנות, ועוזרים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים, וסרטן. כמו כן, הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, המערכת החיסונית ומערכת העיכול. אבל לא צריך תירוץ בריא כדי ליהנות מהמעדן הכפרי הזה. הנה מתכון מיוחד עם דלורית!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לביצת עין בדלורית
רכיבים לדלורית:
דלורית - 1 (בינונית)
גבינה צהובה - מעט (או כל גבינה קשה לבחירתכם)
אגוז מוסקט - קורט
שום - 1 כף (כתוש)
שמן זית - מעט (למריחה)
מלח גס - לפי הטעם
טימין - 1 ענף
אופן הכנת הדלורית:
  1. חצו את הדלורית ורוקנו את התוכן באמצעות כף.
  2. הניחו בתבנית אפייה ותבלו בענף טימין, שמן זית ושיני שום חצויות.
  3. חממו בתנור ל-180° עד שהדלורית מתרככת. preperation
  4. הוסיפו ביצה לכל "קערה" של הדלורית ותבלו בקורט אגוז מוסקט.
  5. פזרו מלמעלה קוביות של גבינה קשה, ניתן גם לגרד את הגבינה.
  6. הכניסו לתנור בשנית עד שהביצה מתבשלת. preperation
מקור: אורית בנגל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.