header

מתכון לקיש תרד וגבינות

מאפה נהדר שמשלב בין תרד ובין גבינות הוא אחד המאכלים האהובים עלי, לא רק בשל הסגולות הבריאותיות של התרד, אלא גם הודות לטעמו הנפלא. לאחר מעט מחשבה, החלטתי לשדרג את המראה של המנה בעזרת תבניות אלומיניום קטנות ועגולות שחתכתי ל-4 עלי כותרת ועיצבתי בצורה של פרח. בהחלט קל ופשוט ואפשר לבקש מאחד הילדים שיעשה זאת תמורת הטעימה הראשונה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקיש תרד וגבינות
רכיבים למלית:
תרד - 280 גר' (סחוט מנוזלים)
חלב - ⅓ כוס
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגוררת)
גבינת שמנת - 85 גר'
בצל - ½ כוס (חתוך דק. לבן, סגול או ירוק)
מלח - ¼ כפית
רכיבים לבצק:
קמח - ½2 כוסות
חמאה - 230 גר' (חתוכה לקוביות קטנות)
מלח - 1 כפית
מי קרח - ¼-½ כוס
רכיבים לפרחים:
בצק קיש - כל הבצק שהכנו
אופן הכנת המלית:
  1. ערבבו בהדרגה את הביצים עם גבינת השמנת (כל ביצה בנפרד), הוסיפו חלב, מלח ופלפל וערבבו בשנית. לאחר מכן, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו שוב.
אופן הכנת הבצק:
  1. ערבבו בקערה את הקמח והמלח והוסיפו את קוביות החמאה.
  2. הוסיפו בהדרגה את מי הקרח וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
  3. חלקו את הבצק לשתי חתיכות והניחו על משטח פלסטיק.
  4. כסו את הבצק והניחו במקרר למשך שעה.
אופן הכנת הפרחים:
  1. חממו מראש את התנור ל-220°.
  2. הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו את בצק הקיש לעובי של כ-½ ס''מ וקירצו עיגול בקוטר גדול יותר מגודל התבנית.
  3. הצמידו לתבניות הפרחים (להכנת התבנית חתכו ל-4 חלקים תבנית עגולה וקטנה מאלומיניום וחברו את הקצוות בצורת פרח).
  4. סדרו את הפרחים בתבנית אפייה, מלאו אותם בתערובת שהכנתם ואפו במשך 20 דקות. לאחר מכן, הניחו בצד לקירור.
  5. הפרידו בזהירות כל מאפה מהתבנית, הניחו את הקיש על גבי נייר אפייה והחזירו לתנור למשך 5-10 דקות כדי שהצדדים יתקשו מעט ויקבלו צבע.
  6. הוציאו מהתנור, הניחו לקיש להתקרר כ-10 דקות והגישו.
מקור: ענת ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.