header

מתכון לסהרוני פרג מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

בתיה מתמחה לא רק באוכל מזרחי, והמתכון הבא לסהרוני הפרג, אותם ניתן למצוא בחג פורים במטבח ההונגרי, ישמש אתכם להכנת חטיף נהדר שתשמחו להמתיק בעזרתו את יומם של כל מי שיתארח בביתכם בחג.

למתכונים נוספים מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסהרוני פרג מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי" מקור תמונה: batyad
רכיבים לבצק:
מיץ תפוזים - ⅓ כוס (סחוט טרי)
אשל - ½ גביע
חלמוני ביצים - 2 (+ 1 חלמון נוסף מעורבב במעט שמן להברשה)
שמרים - 25 גר' ( טריים)
סוכר - ½ כוס
קמח - 4 כוסות (מנופה)
רכיבים למילוי ויצירת הסהרונים:
מים - 1 כוס
חמאה - 30 גר'
פרג - 250 גר' (טחון)
סוכר - ½ כוס
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו לקערת מיקסר את מיץ התפוזים, האשל, 2 החלמונים והסוכר וערבבו עם וו לישה.
  2. הוסיפו לתערובת שמרים וקמח בהדרגה (2-3 פעמים) והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק גמיש שנוח לעבוד איתו.
  3. לבסוף כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במשך כשעה.
אופן הכנת המילוי ויצירת הסהרונים:
  1. הכניסו לסיר את המים והסוכר, הרתיחו ובשלו במשך 10 דקות.
  2. הוסיפו את החמאה, הפרג הטחון ופירורי הביסקוויטים, ערבבו והמשיכו לבשל במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת תערובת סמיכה והסירו את הסיר מהאש.
  3. ניתן להוסיף עוד סוכר במידה שתרצו להמתיק עוד יותר את המילוי.
  4. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  5. חלקו את הבצק ל-50 חתיכות במשקל 25 גרם (מומלץ לשקול). הניחו את החתיכות על משטח מקומח מעט וכסו במגבת.
  6. קחו חתיכת בצק, רדדו, מלאו במלית, גלגלו כמו רולדה, סגרו וצרו צורה של ירח. preperation מקור תמונה: batyad
  7. עשו זאת עם כל חתיכת בצק, הניחו בתבנית ומרחו על כל החתיכות חלמון עם מעט שמן. preperation מקור תמונה: batyad
  8. פזרו על הסהרונים אבקת סוכר ושמרו אותם בקופסה אטומה. preperation מקור תמונה: batyad
מקור: בתיה דורון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.