header

מתכון לירקות מוקרמים - גרטן

תבשיל הקדירה הנפלא הזה מגיע מהמטבח הצרפתי, והוא מכוסה ברוטב נפלא וזמין, פירורי לחם מחיטה מלאה וגבינת מוצרלה שיצליחו לרצות את בלוטות הטעם שלכם ובה בעת לשמור על בריאותכם.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לירקות מוקרמים - גרטן
רכיבים לגרטן ירקות:
שמן - 1 כפית
לקט ירקות - 1 כוס (ברוקולי, אספרגוס, קישוא וכדומה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים - לפי הצורך
שמן - 1 כפית (נוספת)
שום - 2 כפיות (קצוץ דק)
חציל - 2 כוסות (פרוס דק)
שמן - ¼ כפית (לשימון תבנית האפייה)
רוטב פיצה - 1 כוס
רוטב בשמל - 1 כוס (הוראות הכנה בהמשך)
פירורי לחם - ¼ כוס (מחיטה מלאה)
גבינת מוצרלה - ½ כוס (מגורדת)
רכיבים לרוטב בשמל:
חמאה - 50 גר'
קמח - 2 כפות
אופן הכנת הגרטן ירקות:
  1. הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו כף שמן ולאחר שהוא יתחמם מעט הוסיפו את הירקות ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב במשך 4-3 דקות, תוך כדי הוספת מעט מים, ולאחר מכן הורידו מהאש. preperation
  2. כעת, הכינו את רוטב הבשמל (הוראות למטה).
  3. חממו את התנור על 200 מעלות.
  4. הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, שמנו עם כף שמן, הוסיפו את פרוסות החציל וטגנו אותן עד שישחימו. כשהן יהיו מוכנות חלקו את החצילים בין שתי קערות באופן שווה והניחו בצד.
  5. שמנו תבנית אפייה, קחו את אחת מקערות החצילים והניחו את הפרוסות בשכבה אחידה שתכסה את תחתית התבנית. לאחר מכן, צקו את רוטב הפיצה באופן אחיד על החצילים.
  6. הניחו את הירקות המוקפצים על גבי רוטב הפיצה, ומעליהם סדרו את החצילים שנותרו בקערה השנייה. כעת, צקו את רוטב הבשמל על שכבת החצילים ופזרו את פירורי הלחם ואת גבינת המוצרלה.
  7. הכניסו את התבנית לתנור, אפו במשך 20-15 דקות, או עד שהגבינה תימס, והגישו.
אופן הכנת הרוטב בשמל:
  1. הניחו סיר על להבה בינונית והמיסו בו את החמאה.
  2. לאחר שהחמאה תימס, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו את הקמח.
  3. ערבבו היטב והניחו את הסיר בחזרה על להבה נמוכה. לבסוף, הוסיפו כוס חלב דל שומן, והמשיכו לבחוש עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
מקור: לימור י.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.