header

מתכון לעוגיות חמאה פריכות וטעימות

עוגיות חמאה -  המרקם החלומי, הרך והטעים גורם לך לרצות להמשיך לקחת מהן עוד ביס ועוד ביס... כיף להכין אותן עם הילדים ולהפוך את האפייה לחוויה מהנה וצבעונית. החמאה הרכה והסוכר יוצרים יחד עוגיות מיוחדות ומלאות קסם פריך ועדין. הן קלות להכנה, מוכנות בד"כ בפחות מרבע שעה, והריח שיוצא מהתנור עלול לגרום לשכנים לקפוץ לביקור...

לכבוד יום האהבה הבינלאומי (הוולנטין דיי) החלטתי להכין עוגיות חמאה בצורת לבבות ולהיות רומנטית, בערב כשנשתה יחד את הקפה ;)  

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות חמאה פריכות:

  • אם אין לכם חשק/ כוח להכין את בצק העוגיות בעזרת הידיים (זה כל הכיף בהכנת המתכון) אפשר להשתמש במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה.
  • לפני ההכנה חשוב להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כ-חצי שעה לפני, כדי שתהיה רכה.
  •  אם במהלך הכנת הבצק הוא מסרב להתגבש ולהתחבר ניתן להוסיף מעט מים או חלב.
  • דרך נוספת ליצירת העוגיות: רדדו את הבצק על נייר אפייה בתוך תבנית, קרצו צורות והוציאו בזהירות את שאריות הבצק שמסביב לצורות.
  • חשוב לא לרדד את הבצק דק מידי, אחרת העוגיות יצאו שרופות.  
  • הוספת סוכריות מעל: לפני הכניסה לתנור, מרחו חלבון ביצה עם מעט מים על העוגיות ופזרו סוכריות.
  • אופציה נוספת לשדרוג לאחר האפייה: אם לא הוספתם סוכריות, המיסו שוקולד וזלפו על העוגיות.
  • אחסנו בכלי אטום בטמ"פ החדר ולא במקרר.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות חמאה פריכות וטעימות
רכיבים לעוגיות חמאה:
קמח - 2 כוסות
חמאה - 150 גרם (רכה בטמפ׳ החדר )
ביצה - ביצה 1 + חלבון
סוכר - ¼ כוס
מלח - קורט
אופן הכנת עוגיות חמאה:
  1. שמים בקערה (או במעבד מזון) חמאה וסוכר ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה. preperation
  2. מוסיפים: ביצה + חלבון, תמצית וניל, וממשיכים לערבל.
  3. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד, יוצרים עיגול מהבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. preperation
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. preperation
  5. קורצים צורות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה, עם מעט רווחים בין עוגייה לעוגייה. preperation
  6. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. preperation
  7. מצננים ומגישים. preperation
טיפ השף:
להפיכת המתכון לפרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.