header

מתכון לעוגת שכבות גרמנית - באומקוכן

פירוש שמה של העוגה הגרמנית הזו הוא "עוגת עץ", בזכות השכבות הרבות שלה שמזכירות את חלקם הפנימי של עצים. הכנתה אמנם מעט מורכבת, אך בניגוד לעוגות שכבות אחרות, היא לא דורשת חיתוך של עוגה גדולה למספר חלקים , מה שמקל על העבודה. 

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת שכבות גרמנית - באומקוכן מקור תמונה: jamieoliver
רכיבים לעוגת שכבות:
ביצים - 6 (גדולות, בטמפרטורת החדר)
מלח - קורט
סוכר - 1 כוס ו-2 כפות
מרציפן - 150 גר' (מרוכך מאוד)
חמאה - 150 גר' (מרוככת)
סוכר וניל - 100 גר'
קמח לבן - ⅔ כוס
רכיבים לזיגוג ביניים:
ריבת משמש - 100 גר'
ליקר תפוזים - 2 כפות
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 100 גר'
שמן קוקוס - 2 כפות
שקדים - 50 גר' (שבבים לא קלויים)
אופן הכנת העוגת שכבות:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו היטב.
  2. הפרידו בין החלמונים והחלבונים לקערות נפרדות. הוסיפו קורט מלח לחלבונים והקציפו עד לקבלת "גבעות" בקצף. הוסיפו את הסוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. פוררו את המרציפן המרוכך לקערת מיקסר, הוסיפו את החמאה וסוכר הווניל והפעילו את המערבל על עוצמה בינונית עד שהתערובת אחידה. הוסיפו את החלמונים אחד אחרי השני בהדרגתיות, אחרי שהקודם נטמע לחלוטין בקרם.
  4. קפלו את קצף החלבונים והקמח לקערת קרם המרציפן בעדינות עד שתתקבל תערובת אחידה.
  5. הכניסו עשירית מתערובת העוגה לתבנית המרופדת והעבירו לתנור ל-4 דקות. הוציאו את התבנית, מרחו על גבי השכבה הראשונה עשירית נוספת מהבלילה, והחזירו לתנור ל-4 דקות נוספות. חזרו על הפעולה עם שאר הבלילה עד שהיא תיגמר, כך שתקבלו עוגה בת 10 שכבות. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב. preperation מקור תמונה: yumarama
אופן הכנת הזיגוג ביניים:
  1. ערבבו את ריבת המשמש וליקר התפוזים ומרחו על חלקה העליון של העוגה עד לספיגה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. המיסו את השוקולד עם שמן הקוקוס ומרחו על העוגה. עטרו את מרכז ושולי העוגה עם שבבי השקדים והגישו. preperation מקור תמונה: yumarama
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.