פירוש שמה של העוגה הגרמנית הזו הוא "עוגת עץ", בזכות השכבות הרבות שלה שמזכירות את חלקם הפנימי של עצים. הכנתה אמנם מעט מורכבת, אך בניגוד לעוגות שכבות אחרות, היא לא דורשת חיתוך של עוגה גדולה למספר חלקים , מה שמקל על העבודה.
מקור תמונה:
jamieoliver
אופן הכנת העוגת שכבות:
-
חממו תנור ל-230 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו היטב.
-
הפרידו בין החלמונים והחלבונים לקערות נפרדות. הוסיפו קורט מלח לחלבונים והקציפו עד לקבלת "גבעות" בקצף. הוסיפו את הסוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף לבן ויציב.
-
פוררו את המרציפן המרוכך לקערת מיקסר, הוסיפו את החמאה וסוכר הווניל והפעילו את המערבל על עוצמה בינונית עד שהתערובת אחידה. הוסיפו את החלמונים אחד אחרי השני בהדרגתיות, אחרי שהקודם נטמע לחלוטין בקרם.
-
קפלו את קצף החלבונים והקמח לקערת קרם המרציפן בעדינות עד שתתקבל תערובת אחידה.
-
הכניסו עשירית מתערובת העוגה לתבנית המרופדת והעבירו לתנור ל-4 דקות. הוציאו את התבנית, מרחו על גבי השכבה הראשונה עשירית נוספת מהבלילה, והחזירו לתנור ל-4 דקות נוספות. חזרו על הפעולה עם שאר הבלילה עד שהיא תיגמר, כך שתקבלו עוגה בת 10 שכבות. הוציאו את העוגה מהתנור וצננו היטב.
מקור תמונה:
yumarama
אופן הכנת הזיגוג ביניים:
-
ערבבו את ריבת המשמש וליקר התפוזים ומרחו על חלקה העליון של העוגה עד לספיגה.
אופן הכנת הציפוי:
-
המיסו את השוקולד עם שמן הקוקוס ומרחו על העוגה. עטרו את מרכז ושולי העוגה עם שבבי השקדים והגישו.
מקור תמונה:
yumarama