header

מתכון ללחם פקאן ותמרים

המנה הנהדרת הזו תספק לכם את הרכיבים הנפלאים שבאגוזי הפקאן, כמו חומצה אולאית שתורמת להורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול, אבץ, מגנזיום, סלניום וסיבים תזונתיים, ובנוסף גם טעם נהדר. כמו כן, המתכון הפשוט הזה הינו קליל ודורש מעט מאוד עבודה ביחס למתכונים אחרים להכנת לחמים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם פקאן ותמרים
רכיבים לקמח המתובל:
קמח מנופה - 2 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
קינמון - 1 כפית (טחון)
אגוז מוסקט - 1 כפית
אבקת ציפורן - ¼ כפית
מלח גס - 1 כפית
רכיבים ללחם פקאן:
תמרים - 2 כוסות (פרוסים לרצועות דקות, כ-280 גר')
ליקר תפוזים - ⅓ כוס (או טריפלסק)
חמאה - 55 גר'
סוכר חום - ¾ כוס
ביצה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
קליפת תפוז - 1 כף (מגוררת)
מיץ תפוזים - ¾ כוס (סחוט טרי)
אגוזי פקאן - ¾ כוס (קצוצים גס, כ-90 גר')
אופן הכנת הקמח המתובל:
  1. אחדו את כל המרכיבים של תערובת הקמח בקערה.
אופן הכנת הלחם פקאן:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות, שמנו תבנית מלבנית לאפיית לחם, רפדו את התחתית עם נייר אפייה משומן וקמחו אותו מעט.
  2. ערבבו בקערה קטנה את התמרים וליקר התפוזים והניחו בצד ל-30 דקות. ערבבו מדי פעם.
  3. בעזרת מערבל חשמלי ערבבו חמאה וסוכר חום ביחד והניחו את התערובת בצד.
  4. לאחר מכן ערבבו במערבל ביצה, תמצית וניל וכף קליפת תפוז מגוררת במהירות נמוכה.
  5. תוך כדי שהמערבל פועל, הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח יחד עם מיץ תפוזים לתוך התערובת עם הביצה וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. כבו את המערבל והוסיפו את תערובת התמרים שהכנתם קודם לכן ואת אגוזי הפקאן, וערבבו ידנית. preperation
  6. צקו את הבלילה לתבנית שהכנתם ואפו במשך 50 עד 60 דקות. השתמשו בקיסם שיניים כדי לבדוק אם הלחם מוכן.
  7. לסיום, הניחו לתבנית להתקרר במשך כ-10 דקות ולאחר מכן הוציאו את הלחם מהתבנית והניחו לו להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
מקור: מירב ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.