header

מתכון קל לפסטה פוזילי עם צנון ברוטב פסטו

אם אתם מעוניינים להגיש לילדיכם מנת פסטה בריאה וטעימה, הודות למתכון הבא תוכלו לעשות זאת בהצלחה. הצנון שעשיר בוויטמין C יסייע לכל המשפחה לשמור על רמת כולסטרול בריאה וכן יגביר את אספקת החמצן לזרם הדם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לפסטה פוזילי עם צנון ברוטב פסטו
רכיבים לפסטו:
עלי צנון - 1 צרור (יש להסיר את הגבעולים הקשים)
שיני שום - שיני שום
מיץ לימון - 3 כפות
שקדים - 1 כוס
פרמז'ן - ½ כוס (מגוררת)
מלח ים - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
רכיבים לצנון הקלוי:
צנון - ½1 כוסות (חתוך לחצי ללא גבעולים)
שמן זית - 1 כף
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
פסטה - 500 גר' (1 חבילה)
גבינת פרמז'ן - מעט, להגשה (מגוררת)
אופן הכנת הפסטו:
  1. להכנת הפסטו הכניסו למעבד מזון את כל רכיבי הפסטו, מלבד השמן. לאחר מספר ערבולים הוסיפו בהדרגה את השמן דרך פתח ההזנה, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. טעמו את התערובות, הוסיפו תבלינים נוספים במידת הצורך והניחו בצד.
אופן הכנת הצנון הקלוי:
  1. חממו את התנור מראש על 230 מעלות.
  2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, הניחו עלייה את הצנון ותבלו בשמן, פלפל ומלח. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-12 דקות, או עד שהצנון ישחים קלות. יש להפוך את הצנון בחלוף חצי מזמן האפייה. preperation
  3. בשלו את הפסטה בסיר מים רותחים, וכשהיא תהייה מוכנה סננו אותה ושמרו בצד כוס אחת של נוזל הבישול. לאחר מכן העבירו את הפסטה לקערה, הוסיפו את הצנון הקלוי וערבבו היטב. אם תערובת הפסטה תהייה יבשה תוכלו להוסיף את נוזל הבישול שנותר.
  4. צקו את הפסטה לקערות הגשה, פזרו גבינת פרמז'ן, מלח ופלפל והגישו.
מקור: ליאת.א
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.