header

מתכון לסלט סלק, גבינת עיזים ואגוזים

בסלט הבא יש שילוב אהוב במיוחד של סלק מתקתק עם גבינה מלוחה, ויחד עם האגוזים תקבלו מנה שתספק לכם את ארבעת אבות המזון החיוניים וגם אנרגיה מתמשכת לאורך כל היום.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלק, גבינת עיזים ואגוזים
רכיבים לסלט סלק:
סלק - 4 יחידות (נקיים וחתוכים לחצי)
אגוזי מלך - ⅓ כוס
סירופ מייפל - 3 כפות
חומץ בלסמי - ¼ כוס
שמן זית - ½ כוס
מיץ תפוזים - 3 כפות (ניתן להמיר במיץ לימון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת עיזים - 60 גר' (מפוררת)
אופן הכנת הסלט סלק:
  1. הכניסו את הסלקים החצויים לסיר בינוני, הוסיפו להם מים עד לכיסוי מלא והניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה. בשלו את הסלק במשך 20-30 דקות או עד שהוא יתרכך ויהיה מבושל.
  2. בזמן בישול הסלק, חממו מחבת על להבה נמוכה-בינונית וקלו עליה את אגוזי המלך.
  3. הוסיפו לאגוזים הקלויים במחבת את סירופ המייפל וערבבו עד שהם יהיו מצופים לחלוטין. הסירו מהלהבה והניחו לצינון בצד.
  4. בקערה קטנה ערבבו יחד חומץ בלסמי, מיץ תפוזים/לימון ושמן זית עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
  5. לאחר שהסלק יתבשל, הניחו אותו לצינון וחתכו אותו לקוביות או פרוסות בגודל הרצוי.
  6. פזרו תערובת עלים לסלט על צלחת הגשה, ומעליהם גם את אגוזי המלך, הסלק וגבינת העיזים. טפטפו את הרוטב על הסלט והגישו.
מקור: דנית.ב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.