header

מתכון לפודינג אנגלי

הקינוח האנגלי המפואר והמהודר הזה, המבוסס על מיצי פירות יער מרוכזים, יצנן וירענן לכם במתיקות ימים חמים ויבשים וימתיק לכם גם לילות חורף קרירים. הוא לא דורש אפייה, ולכן קל ופשוט להכנה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לפודינג אנגלי מקור תמונה: Sally
רכיבים לפודינג אנגלי:
גרגירי פטל - 300 גר' (קפואים)
אוכמניות - 225 גר' (קפואות)
דומדמניות - 100 גר' (קפואות)
תותים - 400 גר' (ללא העוקץ, חתוכים לרבעים)
חלה מתוקה - 10 פרוסות (פרוסה לעובי של 1 ס''מ)
מים - 3 כפות
סוכר - ¾ כוס
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
אופן הכנת הפודינג אנגלי:
  1. הפשירו את פירות היער הקפואים, סננו מהם נוזלים והניחו אותם על מחבת (מלבד התותים).
  2. הוסיפו למחבת עם הפירות סוכר ו- 3 כפות מים. חממו בעדינות כ-3 דקות על להבה בינונית עד שהפירות ייחלו להגיר נוזלים, הוסיפו את התותים ובשלו 2 דקות נוספות.
  3. נקזו את המיץ הניגר מהפירות לתוך קערה גדולה. טעמו את המיץ והוסיפו לו סוכר אם נדרש.
  4. רפדו קערה עגולה בשכבה כפולה של ניילון נצמד.
  5. רפדו את תחתית הקערה עם הניילון הנצמד בפרוסות החלה המתוקה.
  6. טבלו את שאר חתיכות הלחמניות בתוך קערת מיץ הפירות, ואז עצבו והצמידו אותן כך שיתאימו לשולי הקערה. החלו להדביק מהחלק מהתחתון של הקערה ולאט לאט עלו למעלה והדביקו מלבנים ספוגים של חלה מתוקה על שוליה העליונים של הקערה.
  7. שימו לב שאתם מרפדים כך את כל הקערה, ואם בסופו של דבר נשארו לכם חורים, מלאו אותם בחתיכות הלחמנייה שנותרו. בכל מקרה שימו לב שלא להשתמש בכל החלה המתוקה, אתם תזדקקו לפרוסות נוספות בסיום התהליך בכדי לכסות את הקערה.
  8. הכניסו את כל הפירות לתוך קערת הפודינג המצופה פרוסות חלה. כסו את פתח הקערה עם שכבה נוספת של חלה, ומזגו עליה את מה שנותר מנוזל הפירות. כסו את הכל בניילון נצמד.
  9. כדי שכל המרכיבים יתגבשו לידי פודינג יש להפעיל לחץ על פתח הקערה, לכן הניחו מעל הפתח צלחת שתתאים בגודלה, והציבו עליה קופסת שימורים אחת או שתיים. הכניסו את הקערה למקרר למשך מספר שעות, או לילה שלם אם ניתן.
  10. כדי להגיש את הפודינג, הסירו את הניילון הנצמד מפתח הקערה ומקמו צלחת בגודל מתאים על גבי הפתח. הפכו את הפודינג על הצלחת, הרימו את הקערה וקלפו בזהירות את הניילון הנצמד. הגישו את הפודינג בליווי קצפת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.