header

מתכון לחטיף פצפוצי אורז

החטיף הזה ייתן זריקת אנרגיה לגופכם במינימום קלוריות. פצפוצי האורז מכילים פחות קלוריות מרוב חטיפי הבריאות שתוכלו למצוא בחנויות, וזרעי הפשתן, הצנוברים, הפקאן והחמוציות המיובשות מכילים כולם נוגדי חמצון. אם תרצו להתפנק בבריאות מושלמת, החליפו את הסוכר החום שבמתכון בדבש.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
מתכון לחטיף פצפוצי אורז
רכיבים לחטיף פצפוצי אורז:
אגוזי פקאן - 1 כוס (קצוצים)
צנוברים - ⅓ כוס
זרעי פשתן - ¼ כוס
סוכר חום - ⅔ כוס
דבש - ½ כוס
חמאה - 4 כפות
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - 2 כפיות
פצפוצי אורז - 2 כפיות
אופן הכנת החטיף פצפוצי אורז:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. פזרו על משטח האפייה את הפקאן, שיבולת השועל, הצנוברים וזרעי הפשתן, ואפו אותם ל-8 דקות עד שיפיצו ריח.
  3. העבירו את תוכן המשטח לקערה גדולה
  4. ערבבו בסיר את הסוכר החום, הדבש, החמאה והמלח והרתיחו מעט על להבה בינונית.
  5. בשלו כ-5 דקות עד שהסוכר החום יתמוסס ויתחילו להיווצר חתיכות קרמל.
  6. הסירו את הסיר מהאש וערבבו את תכולתו עם תמצית הווניל.
  7. שפכו את הקרמל לתוך קערת האגוזים ושיבולת השועל, וערבבו יחד עם פצפוצי האורז והחמוציות עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. הניחו נייר אפייה על משטח אפייה ושפכו את התערובת לתוכה.
  9. שטחו את התערובת עד שתהיה שכבה ישרה ושטוחה, והניחו עליה נייר אפייה נוסף. תנו לתערובת לעמוד כשעתיים עד שתתקשה.
  10. הסירו את נייר האפייה הנוסף ואת התערובת ממשטח האפייה וחתכו אותה למלבנים.
מקור: אלונה ברנשטיין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.