המתכון הבא כולל שילוב בין רכיבים מזינים במיוחד, שמאפשר להכין ולהגיש אותו לסועדים טבעוניים, למי שמעוניין לשמור על המשקל או פשוט לכל אחד מבינינו שרוצה לאכול באופן בריא ומזין מבלי לוותר על אחת ממנות הדגל של המטבח הישראלי.
רכיבים לפלאפל אפוי עם קינואה:
אופן הכנת הפלאפל אפוי עם קינואה:
-
קלפו את הבטטה ובשלו אותה עד לריכוך.
-
בשלו את הקינואה במשך כ-15 דקות.
-
טגנו את כרוב הקייל במשך 5 דקות על המחבת.
-
הכניסו את כל הרכיבים, כולל כרוב הקייל, הקינואה והבטטה, אל מעבד המזון. עבדו אותם עד לקבלת תערובת במרקם אחיד.
-
חממו את התנור ל-180 מעלות, ובזמן שהוא מתחמם צרו כדורים מהתערובת שהכנתם וצפו אותם בפירורי הלחם.
-
סדרו את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואפו אותם כ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון!
מקור: צביה ש.