header

מתכון לפלאפל אפוי עם קינואה ובטטה

המתכון הבא כולל שילוב בין רכיבים מזינים במיוחד, שמאפשר להכין ולהגיש אותו לסועדים טבעוניים, למי שמעוניין לשמור על המשקל או פשוט לכל אחד מבינינו שרוצה לאכול באופן בריא ומזין מבלי לוותר על אחת ממנות הדגל של המטבח הישראלי. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפלאפל אפוי עם קינואה ובטטה
רכיבים לפלאפל אפוי עם קינואה:
קמח חומוס - 2 כפות
פטרוזיליה - ½ כוס
פירורי לחם - 100 גר'
קינואה - 1 כוס
ביצה - 1
כרוב קייל - 60 גרם
כורכום - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפלאפל אפוי עם קינואה:
  1. קלפו את הבטטה ובשלו אותה עד לריכוך.
  2. בשלו את הקינואה במשך כ-15 דקות.
  3. טגנו את כרוב הקייל במשך 5 דקות על המחבת.
  4. הכניסו את כל הרכיבים, כולל כרוב הקייל, הקינואה והבטטה, אל מעבד המזון. עבדו אותם עד לקבלת תערובת במרקם אחיד.
  5. חממו את התנור ל-180 מעלות, ובזמן שהוא מתחמם צרו כדורים מהתערובת שהכנתם וצפו אותם בפירורי הלחם. preperation
  6. סדרו את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואפו אותם כ-20 דקות עד להזהבה. בתאבון!
מקור: צביה ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.