header

מתכון לפשטידת טונה עם אטריות ביצים

דג הטונה בהחלט נמצא במקום מכובד ברשימת הדגים האהובים ביותר, ורבים נהנים מהגרסה המשומרת שלו להכנת סלטים וכריכים. זכות המתכון הבא תוכלו להכין בעזרת שימורי טונה מנה מיוחדת שתשביע אתכם ואת בני משפחתכם לזמן רב!

זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת טונה עם אטריות ביצים מקור תמונה: Elizabeth
רכיבים לפשטידת טונה:
חמאה - 100 גר'
אטריות ביצים - 250 גר' (לא מבושלות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
סלרי - 1 (ענף חתוך דק)
שן שום - 1 (כתושה)
פטריות שמפיניון - 250 גר' (פרוסות דק)
קמח - ¼ כוס
חלב - 2 כוסות
טונה - 300 גר' (משומרת מנוקזת מנוזלים)
גרגירי אפונים - 1 כוס (קפואים לאחר הפשרה)
פירורי לחם - 3 כפות
חמאה - 2 כפות (מומסת)
מלח - לפי הטעם
גבינת צ'דר - 1 כוס (מגורדת או גבינה צהובה מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפשטידת טונה:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות ושמנו תבנית בינונית בעזרת 1 כף חמאה מומסת.
  2. הרתיחו מים בסיר גדול, המליחו אותם, הוסיפו את אטריות הביצים ובשלו כ-10 דקות או עד שהן כמעט מוכנות (אל דנטה). preperation מקור תמונה: Ben Loomis
  3. על מחבת גדולה ומעל להבה נמוכה-בינונית חממו 1 כף חמאה מומסת והוסיפו לה בצל, סלרי ושום, טגנו במשך 5 דקות עד שכל הירקות יתרככו.
  4. הגבירו את הלהבה לבינונית-נמוכה והוסיפו למחבת את פרוסות הפטריות. טגנו במשך כ-5 דקות או עד שמרבית הנוזלים של הירקות יתאדו.
  5. בסיר בינוני, המיסו 50 גרם חמאה, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. הוסיפו לסיר עם החמאה והקמח בהדרגה את החלב ובשלו הכל יחד במשך 5 דקות עד שהתערובת תסמיך מעט. לאחר מכן הוסיפו לסיר את הטונה, האפונים, תערובת הפטריות ואת האטריות המבושלות.
  7. העבירו את התערובת לתבנית המשומנת ובסיר נפרד המיסו את החמאה. הוסיפו לסיר את פירורי הלחם, ערבבו ופזרו את התערובת מעל התבנית עם התערובת.
  8. פזרו את גבינת הצ'דר/צהובה מעל התערובת, הכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהגבינה תשחים והגישו חם.
מקור: דוד כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.