header

מתכון לטאקו דג עם סלסת מנגו-אבוקדו

הטאקו היא אחת מהמנות המקסיקניות המפורסמות ביותר בעולם – והיא באה בהרבה מאוד צורות וטעמים מתובלים. מדובר בסך הכל בטורטיה הממולאת בשלל מרכיבים, כולל ירקות טריים וקצוצים, צמחי תבלין ומנת בשר או דג המושרית בסלסה ומעל הכל רוטב שמנת חמוצה נפלא – השילוב הזה הופך את כל העסק למנה עיקרית משביעה במיוחד ופשוטה להכנה. אז הפעם אנחנו נלמד אתכם איך להכין מנת טאקו יוצאת דופן ועמוסה בטעמים מיוחדים במינם – שכוללת מילוי של דג סלמון צלוי, סלסת מנגו-אבוקדו ורוטב שמנת חמוצה מעל.   

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטאקו דג עם סלסת מנגו-אבוקדו מקור תמונה: tasty.com
רכיבים לטאקו דג עם סלסת מנגו-אבוקדו:
פילה סלמון - 540 גרם (ללא העצם)
טורטיות מקמח תירס - 8 (בקוטר 15 ס״מ)
מלח - ½ כפית (מחולקת לשני רבעים)
שמן זית - ½1 כפות (מחולקות ל-¾ ו-¾ )
מיץ ליים - 2 כפיות
אבקת צ׳ילי - ½ כפית
תערובת תבלינים לטאקו - 1 כפית (תערובת קנויה או עשויה על פי המתכון הבא)
פפריקה - ½1 כפיות
אבקת שום - ½ כפית
כמון טחון - ¼ כפית
אבוקדו - 150 גרם (חתוך לקוביות)
מנגו - 180 גרם (חתוך לקוביות)
בצל סגול - 45 גרם (קצוץ)
שמנת חמוצה - ½ גביע (120 גרם)
פלפל חלפיניו - 15 גרם (קצוץ)
כוסברה - ½ כוס (קצוצה דק)
פלפל שחור - ¼ כפית
גרידת לימון - 1 כפית
אופן הכנת טאקו דג עם סלסת מנגו-אבוקדו:
  1. חממו תנור לחום של 65 מעלות.
  2. בקערה קטנה ערבבו את אבקת הצ׳ילי, תערובת התבלינים לטאקו, הפפריקה, אבקת השום, פלפל הקאיין הטחון, הכמון, ¼ כפית מלח ו-¾ כפית שמן.
  3. הניחו את פילה הדג במרינדה והשרו אותו בה למשך 5 דקות.
  4. בזמן הזה, בקערה נפרדת, ערבבו את קוביות האבוקדו והמנגו, הבצל הסגול הקצוץ ו-1 כפית של מיץ לימון לכדי רוטב סלסה.
  5. במחבת על להבה בינונית, חממו את ¾ כפית השמן שנותר ואז צלו בו את הדג למשך 8 דקות עד שהוא משחים. לאחר מכן הורידו את הדג מהמחבת והסירו ממנו את העור.
  6. ליצירת הרוטב לטאקו, ערבבו בקערה נפרדת את השמנת החמוצה, גרידת לימון, כפית אחת ממיץ הליים שנותר ו-¼ כפית מלח עד ליצירת תערובת חלקה.
  7. חממו את הטורטיות בתנור למשך 5 דקות.
  8. על מנת להרכיב את מנת הטאקו, קצצו את הדג במרינדה לחתיכות, חלקו אותן בין הטורטיות החמות, והוסיפו את סלסת האבוקדו-מנגו, פלפל החלפיניו והכוסברה הקצוצה.
  9. שפכו מעל לכל אחת מהטורטיות את רוטב השמנת החמוצה והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.