header

מתכון לממולאים מעלי כרוב קייל ובורגול

בלי הרבה מאמץ, תוכלו להכין מנה מסורתית זו שמכילה שפע בריאות ויצירתיות, עם החלפה של מרכיב עיקרי אחד - עלי כרוב הקייל במקום עלי הגפן.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לממולאים מעלי כרוב קייל ובורגול
רכיבים לממולאים:
בורגול - ½ כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
כרוב קייל - 16 (עלים גדולים)
בצל שאלוט - 1 (קטן, קצוץ)
שן שום - 1 (טחונה)
פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצה)
מלפפון - 1 (קלוף וקצוץ דק)
חמוציות - ½ כוס (מיובשות, קצוצות)
נענע - ¼ כוס (קצוצה)
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי, לבורגול)
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון)
רכיבים לרוטב:
גרידת לימון - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הממולאים:
  1. בסיר בישול עם ½1 כוסות מים שימו את הבורגול, הביאו לרתיחה ובשלו למשך כ-2 דקות. כסו את הסיר, הסירו מהאש והניחו לבורגול להתבשל בחום עוד כ-15 דקות. לאחר מכן, סננו את הבורגול מהמים.
  2. בזמן שהבורגול מתבשל, בסיר גדול, הרתיחו 16 כוסות של מים עם ½ כוס מלח והסודה לשתייה.
  3. הוסיפו לסיר את עלי הקייל ובשלו במים הרותחים כ-3 דקות עד שהם יתרככו.
  4. הסירו מהאש, סננו היטב את כל המים ולאחר מכן שימו את העלים בתוך קערה של מי קרח. סננו שוב את עלי הכרוב וייבשו אותם היטב בעזרת מגבות נייר
  5. חתכו את הגזע הקשה מתחתית כל עלה.
  6. בקערה גדולה שימו את הבורגול המבושל, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, המלפפון, החמוציות, הנענע, שמן הזית, מיץ הלימון, קורט של מלח ופלפל שחור, וערבבו היטב.
  7. התחילו במילוי העלים. על משטח עבודה פרשו כל עלה, ושימו קצת מעל הקצה התחתון שלו כף גדושה של בורגול (בערך רבע כוס של בורגול).
  8. גלגלו את העלה מלמטה למעלה ודחפו את הצדדים שלו לקצותיו של הרול המגולגל
אופן הכנת הרוטב:
  1. בקערה קטנה שימו את היוגורט, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקורט של מלח וערבבו היטב. preperation
מקור: גאיה ל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.