header

מתכון לקטשופ ביתי

הקטשופ הוא מטבל על בסיס עגבניות שאפשר למצוא כמעט בכל בית והוא אהוב על ילדים רבים. הוא משתלב מעולה עם צ'יפס, שניצל, המבורגר ועוד הרבה מאכלים... ברשתות השיווק קיימים מגוון סוגים של המטבל או הרוטב הזה: אפשר למצוא קטשופ מופחת סוכר, חריף, בטעמים שונים ועוד... אך כמעט בכל גרסה שהיא הקטשופ התעשייתי מלא בחומרים משמרים ותוספים פחות בריאים הגורמים לו להישאר ראוי לאכילה לאורך זמן רב. בהכנת הקטשופ הביתי אפשר לשלוט בכמות הסוכרים והמלחים, להשתמש ברכיבים טריים וליצור קטשופ בריא שכנראה גם יהיה טעים יותר מזה שאתם מחזיקים במקרר. אפשר לקצר תהליכים ולהחליף את העגבניות הטריות במתכון בעגבניות מרסקות, אך כל הכיף והטעם הוא בלהכין קטשופ ביתי מאפס ולא להתעצל!

מתכון לקטשופ ביתי: קטשופ ביתי ועגבניות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קטשופ ביתי:

עגבניות: אפשר להשתמש בעגבניות "רגילות"/תמר/שרי, לא משנה באיזה זן תבחרו העיקר שיהיו בשלות ומתוקות, ולא ירוקות.

סוכר חום: הסוכר מעדן את החומציות. ניתן להמיר את הסוכר החום בסוכר לבן, להוסיף או להפחית בכמויות הסוכר לפי טעמכם האישי.

חומץ תפוחים: החומץ מאריך את חיי הקטשופ, אפשר להחליף את חומץ התפוחים בחומץ רגיל.

סינון: מומלץ לסנן את התערובת לאחר הבישול כדי להיפטר מקליפות וחלקים מיותרים וכך לקבל מרקם חלק ללא גושים.

אחסון: שומרים בכלי זכוכית אטום עד כחודש במקרר.

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף: קורט קינמון, ציפורן, קאיין, אבקת שום/בצל, חומץ יין לבן, צ'ילי גרוס, שמן זית וכדומה...

להחרפת הקטשופ: ניתן להוסיף כפית סרירצ'ה או טבסקו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקטשופ ביתי
רכיבים לקטשופ ביתי:
רסק עגבניות - 100 גרם
שיני שום - 2-3 (כתושות)
בצל - ½ (קצוץ דק)
סוכר - 1 כף (לא חובה)
פלפל שחור - קורט
סוכר חום - 1 כף (לא חובה)
מלח - ½ כפית
שמן זית - לפי הצורך (לטיגון)
אופן הכנת קטשופ ביתי:
  1. מחממים סיר עם מעט שמן זית, קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום הכתוש.
  3. חוצים/חותכים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את החומץ והתבלינים לסיר: סוכר, מלח, פלפל, עלה דפנה, מערבבים על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
  5. מחלישים את להבת הגז לנמוכה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
  6. מסירים מהגז, מצננים, ומוציאים את עלה הדפנה.
  7. טוחנים את התערובת במעבד מזון או בלנדר, עד לקבלת מרקם חלק.
  8. מסננים את התערובת כדי להיפטר מקליפות וסיבים, בחושים בעזרת כף בתוך המסננת. preperation
  9. יוצקים את הקטשופ לתוך צנצנת זכוכית אטומה, מאחסנים במקרר ונהנים כשמתחשק! preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף גבעול סלרי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.