header

מתכון לכרובית אפויה בתנור עם פירורי לחם

יש מאכלים שקשה לעמוד בפניהם, בדיוק כמו הכרובית בציפוי פירורי הלחם. היא קריספית ופריכה מבחוץ, אבל רכה ועדינה מבפנים. אופן ההכנה שלה קל ופשוט, צריך רק לשמור על "ניקיון" כאשר מצפים את פרחי הכרובית ולעשות זאת בכל פעם בעזרת יד אחרת; את היד הימנית תמנו כאחראית על צלחת תערובת הביצה, ואת השמאלית על צלחת פירורי הלחם. בהתחלה יהיה קשה לשלוט בידיים ותמצאו את עצמכם פועלים עם היד הדומיננטית בשתי הצלחות, אך לאחר ניסיון שני כבר תתרגלו ותעשו זאת כמו טבחים מקצועיים! את הכרובית במתכון הבא בחרנו לאפות, אך אפשר כמובן גם לטגן בשמן עמוק, או בסיר טיגון ללא שמן, לבחירתכם.  

איך להכין כרובית אפויה עם פירורי לחם: כרובית אפויה עם פירורי לחם

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כרובית בציפוי פירורי לחם:

כרובית: מומלץ לבשל במשך כמה דקות את הכרובית לפני הכניסה לתנור כדי שהיא לא תהיה קשה מידי. בישול הכרובית כפרחים ולא כאחת שלמה יקצר את תהליך הבישול והריכוך.

פירורי לחם: אפשר להמיר את פירורי הלחם בפירורי פנקו כדי לקבל קריספיות כפולה, ואפשר לערבב ולשלב גם וגם.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי - ההבדל בטעם יהיה מורגש.

אבקת בצל: אינה רכיב חובה במתכון, ואפשר גם לקצוץ בצל לטגן ולהוסיף לפירורי הלחם.

שיני שום: גם אינם רכיב חובה, אך הן מוסיפות טעם נהדר ולא מומלץ לוותר עליהן.

להעשרת הטעם: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה/כוסברה, צ'ילי גרוס, חמאה, כפית לימון...

אחסון: ניתן לאחסן במקרר בתוך כלי אטום במשך 3-4 ימים. 

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לכרובית אפויה בתנור עם פירורי לחם
רכיבים לכרובית עם פירורי לחם:
כרובית - 1 שלמה
קמח - ¾ כוס
פירורי לחם - 1-2 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
אבקת בצל - 1 כפית (לא חובה)
שיני שום - 2 כתושות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
מים - לפי הצורך (לבישול הכרובית)
אופן הכנת כרובית עם פירורי לחם:
  1. חותכים את הכרובית לפרחים, ומבשלים את בסיר עם מים ומעט מלח כ-6-7 דקות.
  2. מערבבים בצלחת עמוקה ביצה טרופה, שמן זית, אבקת בצל, שום כתוש, קורט מלח וקורט פלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בצלחת נפרדת מערבבים פירורי לחם עם מלח ופלפל.
  4. טובלים ומגלגלים בעזרת יד אחת פרח כרובית בצלחת עם תערובת הביצה והקמח.
  5. בעזרת היד השנייה טובלים ומגלגלים בצלחת פירורי הלחם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  6. ממשיכים כך עם כל פרחי הכרובית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-15-20 דקות, עד שהכרובית מזהיבה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף לבלילה כפית חרדל דיז'ון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.