header

מתכון לביצה סקוטית

הביצה הסקוטית היא מאכל מהמטבח הבריטי -  קציצה עסיסית וטעימה עטופה בפירורי לחם, שעוטפת ביצה קשה או רכה. שמה השני של המנה הזו הוא "ביצת הפתעה", והיא אהובה במיוחד על ילדים (ולא רק) שמגלים בהתלהבות מה ההפתעה שמסתתרת בפנים.

אופן ההכנה קל ופשוט, מכינים ביצים קשות כמו במתכון הבא: איך מכינים ביצים קשותמקלפים את הביצים, עוטפים בתערובת תבלינים ובבשר, ומצפים בפירורי לחם.

המתכון הבא הוא הדרך שבה מכין השף לירוי קפוזה את הביצים הסקוטיות; דעו כי אפשר להפוך את המנה למושחתת יותר ולטגן את הקציצות בשמן חצי עמוק, אך ניתן גם לחסוך בקלוריות ולטגן קלות (לא חייב) ואז לאפות בתנור. מה שחשוב זה להכין טחינה ומפנקת שתוכלו לזלף מעל.

ביצים סקוטיות חצויות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ביצים סקוטיות:

הביציםאת הביצים רצוי להכין מראש אחרת הן עלולות לצאת לא מוכנות או להתפוצץ ולהישפך בתוך הקציצה ולהרוס את המנה. את הביצים מבשלים לפי מידת העשייה האהובה עליכם, כביצה רכה או כביצה קשה. 

בשר טחון: את הבשר הטחון ניתן להמיר בבשר עוף טחון. שומן הכבש במתכון אינו רכיב חובה וניתן לוותר עליו.

פירורי לחם: אפשר להחליף את פירורי הלחם בשיבולת שועל או בשברי קורנפלקס.

להעשרת הטעם: ניתן להוסיף כף חרדל, שום כתוש, עירית ועשבי תיבול קצוצים כמו: כוסברה או פטרוזיליה.

זמן הכנה: שעה
כמות יחידות: 4
רמת קושי: קל
מתכון לביצה סקוטית
רכיבים לביצה סקוטית:
בשר טחון - 500 גרם
שומן כבש - 150 גרם
כמון - ¼ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¾ כפית
פירורי לחם - 1 כוס
שמן זית - 3 כפות
טחינה - לפי הצורך (לזילוף מעל)
קרח - כוס (לקירור הביצים, לא חובה)
אופן הכנת ביצה סקוטית:
  1. בסיר קטן על להבת גז גבוהה מרתיחים מים חמים עד בעבוע קל, מוסיפים את הביצים, מחלישים את הלהבה לנמוכה ומבשלים את הביצים כ-6-8 דקות, מסננים את הביצים מהמים הרותחים ומעבירים לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול. preperation
  2. בקערה שמים: בשר טחון, שומן כבש, מלח ,פלפל שחור, פפריקה וכף שמן זית, לשים בעזרת הידיים עד קבלת תערובת אחידה. preperation
  3. בקערה נפרדת שמים: כף שמן זית, פפריקה, מלח ונגיעת כמון ומערבבים. מכינים צלחת שטוחה ועמוקה עם פירורי הלחם. preperation
  4. מקלפים את הביצים מגלגלים וטובלים ברוטב התבלינים שהכנתם בסעיף הקודם. preperation
  5. מגלגלים את הביצה בצלחת עם פירורי הלחם, ועוטפים אותה היטב. preperation
  6. לוקחים חופן תערובת בשר טחון מתובל, משטחים על גבי כף היד, עוטפים את הביצה ומהדקים היטב. preperation
  7. מגלגלים את קציצת הבשר שוב בקערית התבלינים ואח"כ שוב בקערת פירורי הלחם. preperation
  8. מחממים מחבת עם מעט שמן הזית שנותר על להבה גבוהה, מטגנים מעט את הקציצה מכל הכיוונים. preperation
  9. מניחים את הקציצות על רשת התנור עם נייר אפייה ,אם נשארה לכם בקערה תערובת מורחים אותה על הקציצות בעזרת מברשת (לא חובה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות. preperation
  10. מוציאים בזהירות, ומגישים עם טחינה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הציפוי אפשר להוסיף שומשום לפירורי הלחם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.