header

מתכון פשוט וקל ללחם איטלקי ביתי

לחם ביתי טרי שיצא היישר מהתנור הוא חגיגה לאף, לעיניים וכמובן שגם לפה, אך למרבה הצער זהו לא תענוג שרבים מרגישים בטוחים ביכולת שלהם לספק אותו לעצמם ולמשפחתם. זאת משום שעולם האפייה מלא במתכונים רבים ומורכבים ללחמים שונים, שחלקם עלולים להיות מאיימים למדי לטירוני אפייה, ולכלול הרבה מאוד שלבי הכנה או רכיבים שאין לכל אחד. אך יש בעולם הזה גם הפתעות מסוג אחר, כמו למשל המתכון הבא שנתקלנו בו לאחרונה, שבהחלט עשוי להיות הזוכה בתואר "מתכון הלחם הכי פשוט" שאי פעם ראינו.

אמנם צריך לחכות לא מעט זמן כדי שהבצק יתפח, אך מבחינת זמן עבודה ממשי, אתם לא צריכים לטרוח על המתכון הזה למשך יותר מדקה או שתיים. אחרי ההמתנה וזמן העבודה הקצר הזה, תוכלו ליהנות מלחם איטלקי משובח, הצ'באטה שבישראל זכתה לכינוי "ג'בטה", עם תיבול בדיוק כמו שאתם אוהבים!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון פשוט וקל ללחם איטלקי ביתי מקור תמונה: lifehack.org
רכיבים ללחם איטלקי:
קמח רב תכליתי - 500 גרם (לא דחוס ועוד קצת לקימוח התבנית)
מים חמים - 470 מ"ל
מלח - 4 גרם (בערך כפית שטוחה)
בזיליקום - לפי הטעם (לקישוט, לא חובה)
רוזמרין - לפי הטעם (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת לחם איטלקי:
  1. תחילה שפכו לתוך קערת ערבוב והתפחה גדולה את המים יחד עם השמרים וערבבו. לאחר מכן הוסיפו גם את הקמח והמלח. preperation מקור תמונה: lifehack.org
  2. בעזרת כלי כמו כף או כפות הידיים, ערבבו את הרכיבים עד ליצירת בצק ראשוני סמיך וכבד. הפסיקו לערבב כשהתערובת סמיכה יותר מתערובת פנקייק, אך לא צמיגית ונוקשה כמו פלסטלינה.
  3. כאמור, בשביל המתכון הזה לא צריך לעבוד קשה, אבל כן צריך להיות סבלניים. כסו את הקערה במגבת ידיים או ניילון נצמד והניחו בצד למשך 8-12 שעות. במהלך הזמן הזה הבצק אמור להכפיל את גדולו. אם אין לכם הרבה זמן, ניתן להאיץ את התהליך הזה בעזרת הוספת מעט סוכר לתערובת בשלב השני של המתכון, אך מומלץ שלא לעשות זאת בפעם הראשונה שאתם אופים את הלחם הזה. preperation מקור תמונה: lifehack.org
  4. רפדו תבנית בנייר אפייה או קמחו אותה בעזרת מעט קמח רגיל (ניתן לערבב גם עם מעט קמח תירס). במקביל, חממו תנור מראש ל-200 מעלות.
  5. העבירו בעדינות ובזהירות את הבצק מהקערה אל התבנית בעזרת כף גדולה או כלי דומה. הבצק אמור להיות מאוד רטוב ודביק, וזה בסדר! נסו לעצב אותו בצורה אחידה ומוארכת על התבנית כפי שמוצג בתמונה: preperation מקור תמונה: lifehack.org
  6. אם תרצו, בשלב זה ניתן לפזר מעל הבצק מעט מלח ותבלינים כמו בזיליקום ורוזמרין כדי לשדרג את טעמו.
  7. הכניסו את התבנית לתנור לאחר שהוא התחמם. אחרי כ-25 דקות הלחם שלכם כבר אמור להיות בגוון חום-זהוב עדין ואפשר לכבות את התנור ולהוציא אותו.
  8. חכו כ-10 דקות עד שהלחם יתקרר ויתייצב קלות, אם תחתכו אותו קודם הוא כנראה יאבד הרבה מאוד מהנפח שלו.
  9. העבירו את הלחם לקרש חיתוך, הכינו לעצמכם פרוסות או פשוט בצעו אותו עם הידיים ושיהיה בתיאבון! preperation מקור תמונה: lifehack.org
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.