header

תבשיל קארי עוף באגוזי קשיו

אגוזי קשיו נחשבים לבריאים מאוד, והם יכולים להוות חלק לא רק מקערת הנשנושים המזינים שלכם – אלא גם בשלל מנות עיקריות טעימות. כך למשל הם מככבים גם במתכון למנה הבאה, של תבשיל קארי עוף מתובל וטעים במיוחד בליווי האגוזים הנהדרים שמוסיפים למנה הזו מרקם נהדר.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
תבשיל קארי עוף באגוזי קשיו מקור תמונה: Food to Love
רכיבים למתכון לקארי עוף בקשיו:
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קלופות)
פלפלי צ'ילי אדומים - 2 (בחריפות מתונה, ללא הגרעינים)
אגוזי קשיו - ¼ כוס
כורכום - 1 כפית
מיץ לימון - 3 כפות
סוכר חום - 1 כף
ג'ינג'ר - 1 כף (מגורר)
עשב לימון - למון גראס - 1 גבעול (כתוש)
מים - ½ כוס
חלב קוקוס - ½ כוס
מלח - קורט ( לתיבול)
עלי כוסברה - לקישוט
שומשום - 1 כפית (לקישוט)
אורז מלא - 1 כפית (מבושל, לקישוט)
אופן הכנת המתכון לקארי עוף בקשיו:
  1. הכניסו למעבד מזון את הבצל, השום, פלפל הצי'לי אגוזי הקשיו, הכורכום, מיץ הלימון, רוטב הסויה, הסוכר והג'ינג'ר וערבלו עד לקבלת מרקם משחתי.
  2. בסיר בעל תחתית מוצקה חממו את השמן והוסיפו פנימה את התערובת ממעבד המזון. טגנו וערבבו על מנת למנוע הידבקות למשך 4-5 דקות – כדי לתת לטעמים להתפתח ולסוכר להתקרמל מעט.
  3. הוסיפו את עשב הלימון ואת נתחי העוף, ובשלו למשך 15 דקות.
  4. הוסיפו לסיר את המים ואת חלב הקוקוס. הורידו את הלהבה לעוצמה נמוכה ובשלו ללא מכסה למשך 30 דקות, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, או עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך. טעמו מעט כדי לדעת אם לתבל ולהוסיף מלח ומיץ לימון.
  5. קשטו עם עלי הכוסברה, גרגרי השומשום והאורז המאודה מעל והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.