אלו מכם שהם בני העדה הפרסית אולי מכירים את המתכון הבא בשמו המקורי, "קוקו סבזי" – זוהי מעין פריטטה, או אם תרצו פשטידת ירק, מרעננת וירוקה במיוחד, שמכינים אותה משילוב של כרישה ובצל עם שפע עשבי תיבול. מדובר במנה נהדרת שיכולה להשתלב היטב בשולחן ארוחת הבוקר או הבראנץ' שאתם מכינים, והבונוס הגדול הוא שהיא גדושה בכל טוב בריא ומזין.
מקור תמונה:
bon appetit
רכיבים לקוקו סבזי - פריטטת כרישה ועשבי תיבול:
אופן הכנת הקוקו סבזי - פריטטת כרישה ועשבי תיבול:
-
במחבת בקוטר 25 ס"מ ושמתאימה לחימום בתנור, חממו 2 כפות שמן על גבי להבה בינונית.
-
הניחו את הבצל והכרישה הקצוצים במחבת ובשלו תוך כדי ערבוב מתמשך, עד שהם רכים מאוד אבל עדיין לא הזהיבו לחלוטין – כ-10-12 דקות. העבירו את החתיכות המטוגנות לצלחת ותנו להן להתקרר. נקו את המחבת והניחו אותה בצד.
-
בקערה גדולה הניחו את הביצים, המלח, אבקת האפייה, הפלפל והכורכום וערבבו היטב. באמצעות מרית גומי, הוסיפו לתוך תערובת הביצים את הבצל והכרישה, הכוסברה, השמיר, הפטרוזיליה ועלי החילבה וערבבו היטב (התערובת אמורה להיראות סמיכה וירוקה מאוד).
-
במחבת בה השתמשתם קודם לכן, חממו את 3 כפות השמן הנותרות על גבי להבה בינונית. שפכו לתוך המחבת את תערובת הביצים הירוקה, ודאגו לפזר אותה באופן שווה על גבי כל המחבת באמצעות מרית.
-
כסו את המחבת ובשלו את הפריטטה עד שהתחתית יציבה, כ-8-10 דקות.
-
הפעילו את התנור שלכם על מצב צלייה. הסירו את המכסה מן המחבת והעבירו אותה אל התנור לצלייה עד שגם החלק העליון של הפריטטה צלוי היטב – כדקה אחת (השגיחו היטב תוך כדי הצלייה).
-
הוציאו את הפריטטה מן התנור, תנו לה להתקרר מעט ואז החליקו אותה מהמחבת לצלחת הגשה, פרסו והגישו. בתיאבון!