header

מתכון לגבינת מוצרלה טבעונית ללא חלב

המוצרלה היא אחת מהגבינות האיטלקיות הידועות והנפוצות ביותר, שמרקמה וטעמה העדינים הפכו לחלק בלתי נפרד ממנות רבות כמו פיצות או לזניות. אם אתם רוצים להכין גרסאות טבעוניות של המאכלים האלו ללא חלב, או פשוט ליהנות מטוסט פריך עם תחליף גבינת מוצרלה שהכנתם במו ידיכם, פשוט פעלו לפי ההוראות שבמתכון הבא ושיהיה בתיאבון! 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לגבינת מוצרלה טבעונית ללא חלב מקור תמונה: noracooks.com
רכיבים למתכון לגבינת מוצרלה טבעונית ללא חלב:
אגוזי קשיו - ½ כוס
לימון - 1 כף
מלח - ½ כפית
קמח טפיוקה - 4 כפות
אופן הכנת המתכון לגבינת מוצרלה טבעונית ללא חלב:
  1. הרתיחו 2 כוסות מים ושיפכו אותן לתוך קערת זכוכית עם הקשיו. השרו את הקשיו למשך לפחות 5 דקות, עד לשעה.
  2. סננו את אגוזי הקשיו מהמים בתום זמן ההשרייה והכניסו אותם למעבד מזון יחד עם ⅓1 כוסות מים נקיים - לא אלו שבהם הקשיו הושרו.
  3. הוסיפו למעבד המזון גם מיץ לימון, חומץ תפוחים, מלח וקמח טפיוקה. ערבלו היטב וגרדו את דפנות הכלי במידת הצורך עד לקבלת תערובת אחידה, שבשלב הזה תהייה נוזלית למדי.
  4. העבירו את התערובת הנוזלית לסיר בינוני וחממו מעל להבה בינונית. תוך כדי החימום התחילו לערבב את הגבינה עם כף או עם מרית; לאחר כמה דקות יתחילו להיווצר בה גושים, המשיכו לערבב ולפזר אותם. בשלב מסוים התערובת תהפוך במהירות רבה לצמיגית וחלקה מאוד - כבו את האש ברגע שזה קורה!
  5. בשלב הזה הגבינה מוכנה ורצוי להשתמש בה, למשל להכנת פיצה, או לאכול אותה בתוך סנדוויץ' עשיר שתכינו במקום. ניתן לאחסן את הגבינה במקרר, אך דעו כי היא תאבד במידה מסוימת את הגמישות שלה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.