header

מתכון לנגיסי ברוקולי פשוטים וטעימים

אם אתם רוצים לעזור לילדים שלכם לאכול מזון בריא ומגוון, צורת ההגשה היא הדבר הראשון שכדאי לבחון - למען האמת זה נכון גם במקרה של מבוגרים רבים... אחת מצורות ההגשה הכי פשוטות ואהובות היא נגיסים - ביסים קטנים ופריכים של טעם שאפשר פשוט להרים עם הידיים ולאכול בהנאה כפי שהם או עם רוטב בצד. המנה הכי מוכרת מהסוג הזה היא כמובן נגסי עוף, אבל אפשר להכין אותה בשלל גרסאות שונות שכוללות גם מאכלים אחרים, כמו למשל הברוקולי הבריא שילדים רבים מסרבים לאכול בצורתו הטבעית. הסרטון והמתכון שלפניכם יסבירו לכם בדיוק כיצד להכין את המנה הפשוטה והטעימה הזאת:

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 15
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לנגיסי ברוקולי:
ברוקולי - 340 גרם
בצל ירוק - ¼ כוס (חתוך דק)
שיני שום - 2 (קצוצות היטב)
גבינת צ'דר - ⅔ כוס (מגוררת)
ביצה - 1 (טרופה)
פירורי לחם - ⅔ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
רוטב סרירצ'ה - 2 כפיות (או רוטב צ'ילי מתוק, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לנגיסי ברוקולי:
  1. הרתיחו מים בסיר בינוני עם מלח ובינתיים חיתכו את הברוקולי לראשים קטנים.
  2. אחרי שהמים רתחו הוסיפו לסיר את הברוקולי, ערבבו ובשלו למשך כ-2 דקות.
  3. כבו את האש וסננו את המים מהסיר, הוציאו את הברוקולי וקצצו אותו היטב - ניתן גם להשתמש במעבד מזון.
  4. העבירו את הברוקולי לקערה והוסיפו בצל ירוק, שום, גבינה, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל לפי הטעם ואם תרצו אז גם קצת רוטב חריף או חריף-מתוק.
  5. ערבבו היטב את הרכיבים שבקערה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 15-20 דקות.
  6. חממו מראש תנור ל-200 מעלות ורססו תבנית אפייה במעט תרסיס שמן. הוציאו את התערובת מהמקרר וצרו נגיסי ברוקולי קטנים כפי שמוצג בסרטון.
  7. אחרי שסיימתם לסדר את הנגיסים על התבנית, הכניסו אותה לתנור למשך 8-9 דקות. הפכו את הנגיסים והמשיכו לאפות ל-8-9 דקות נוספות עוד שהם זהובים ופריכים קלות. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.