העוגה הזו נראית על כל שולחן כאילו יצאה היישר מהקונדיטוריה, אך תופתעו לגלות עד כמה קל להכין אותה וכמה טעים לאכול אותה! היא מכונה "הפוכה" כיוון שרוב תהליך ההכנה מתבצע כאשר האננס נמצא בשכבה התחתונה, ורק רגע לפני ההגשה הוא הופך לחלק העליון שלה!
מקור תמונה:
taste
אופן הכנת העוגת אננס הפוכה:
-
מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים באמצעות חמאה את הבסיס ואת הדפנות של תבנית קוגלהוף (תבנית עוגה עם חור במרכזה), ומפזרים על בסיסה מעט מהסוכר החום.
-
מניחים את פרוסות האננס בצמוד זו לזו על גבי הסוכר.
-
באמצעות מיקסר מקציפים את החלמונים, שאר הסוכר החום והווניל בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חיוורת בגוון שמנת.
-
מוסיפים את הסוכר הלבן והקמח, ומקציפים יחד. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה גם את מיץ האננס.
-
מנקים את ראש המיקסר ולאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה.
-
מקפלים רבע מהחלבונים אל תוך תערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר החלבונים ב-3 קבוצות נפרדות.
-
מניחים את הבלילה מעל לאננס ומחליקים את פני השטח שלה.
-
אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם שמוכנס אל תוך העוגה יוצא נקי.
-
מעבירים סכין בין העוגה לבין קצוות התבנית כדי להפריד ממנה את העוגה, ולאחר מכן הופכים את התבנית על גבי צלחת שטוחה, על מנת שהאננס יהיה בחלקה החיצוני.
מקור: דליה.כ