את לחם הדאמפר מכינים כבר במשך דורות רבים באוסטרליה, כשהוא למעשה מעין שילוב של לחם וסקונס (לחמנית מתוקה), אשר נהוג להכין בדרך כלל בתנאי שדה. הוא טעים מאוד עם חמאה וריבה, ובאוסטרליה כמעט שאין ילד שלא מתנסה בהכנתו יחד עם הוריו בשלב כזה או אחר. כעת גם אתם תוכלו להכין אותו עם ילדיכם וליצור יחד איתם לחם נהדר לאכילה עם אחד או כמה מהממרחים האהובים עליהם.
אופן הכנת המתכון לדאמפר:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
ערבבו בקערה את הקמח והמלח, פוררו לתוך התערובת את קוביות החמאה וערבבו את הכל ביד כך שהתערובת תראה כמו פירורי לחם.
-
צרו גומה במרכז התערובת, שפכו לשם את החלב והמים וערבבו את הכל עם סכין עד שמתחיל להיווצר בצק.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו אותו לצורת כדור.
-
הניחו את הבצק על תבנית אפיה משומנת ושטחו אותו מעט כך שיהיה לו קוטר של 15-16 ס"מ.
-
צרו שני חריצים בצורת איקס על חלקו העליון של הבצק בעזרת סכין חדה – עד לעומק של 1 ס"מ.
-
הברישו את חלקו העליון של הבצק עם חלב, ואפו למשך 30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
-
תנו ללחם להתקרר מעט ואכלו ממנו בתיאבון. מומלץ לאכול ממנו מיד – תוך יום אחד הוא יתקשה, אולם אפשר לעשות ממנו טוסטים נהדרים.
טיפ השף:
תוכלו להוסיף לבצק שלל רכיבים שיהפכו את המתכון למאפה טעים ומיוחד יותר, כמו גבינה, עשבי תיבול (פטרוזיליה, רוזמרין וכדומה), אוכמניות או תאנים.