header

בוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות מסורתיות

פירוש שמן של העוגיות האלג'יראיות האלו הוא "נשקי אותו אבל אל תיגעי בו" – ובדומה לשם שלהן גם הן תמימות, טעימות ומתוקות להפליא. הקינוח האוריינטלי הנהדר הזה יכול לסגור לכם בשמחה כל ארוחה ואתם ובני ביתכם ללא ספק תתאהבו בו. 

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 60
רמת קושי: קל
בוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות מסורתיות מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים לבוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות:
חמאה רכה - 1 כוס (לא מומסת)
סוכר - ½ כוס
ביצה - 1
אבקת אפייה - 1 כפית
קורנפלור - ¾ כוס
גרידת לימון - מ-3 לימונים
מיץ לימון - מ-2 לימונים
קמח - 4 כפות
אבקת סוכר - 2 כוסות
מי זהר - ½ כוס
אופן הכנת הבוסו לטמזו – עוגיות אלג'יראיות:
  1. במיקסר או בקערה, לבחירתכם, טרפו יחד את החמאה הרכה ואת הסוכר למשך 2 דקות.
  2. הוסיפו לתערובת את החלמונים בזה אחר זה ואז את הביצה, הקורנפלור, אבקת האפייה, גרגירי השומשום ומיץ וגרידת הלימון.
  3. ערבבו היטב ואז הוסיפו בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק לא דביק. תנו לבצק לנוח בקערת המיקסר למשך 30 דקות.
  4. חממו תנור מראש לחום של 160 מעלות.
  5. קחו חתיכה מן הבצק, ועצבו אותה על גבי משטח מקומח לגליל ארוך בקוטר של ½2 ס"מ. מן הגליל חתכו מלבנים בצורת יהלומים בגודל ½2-½2 ס"מ. המשיכו כך לכל הבצק.
  6. רפדו תבנית אפייה בניר אפייה, הניחו עליה את "יהלומי הבצק" שקרצתם ואפו בתנור שחיממתם מראש למשך 15 דקות.
  7. הוציאו את התבנית וקררו את העוגיות. ברגע שהן קרות לגמרי, טבלו כל אחת מהן במי הזהר ואז באבקת הסוכר.
  8. תנו לעוגיות להתייבש במשך שעתיים ואז חזרו פעם נוספת על הציפוי במי הזהר ואבקת הסוכר. הגישו את העוגיות ובתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: קינוח , מתוק , עוגיות , מאכל עדות