header

מתכון לסלט בטטה אפויה עם רימונים וקינואה

הקינואה מלאת החלבונים משמשת להכנת מגוון רחב של סלטים, ובעזרת המתכון הבא תוכלו להכין גרסה פריכה ומיוחדת למנה שכזו. יחד עם הבטטה הרכה והצבעוניות של הרימונים, תתקבל מנה שתענוג להסתכל עליה ולא רק לאכול אותה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט בטטה אפויה עם רימונים וקינואה מקור תמונה: wendypolisi
רכיבים לבטטות צלויות:
בטטות גדולות - 2 (קלופות וחתוכות לקוביות)
שמן זית - 1 כף
פפריקה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית (טחון טרי)
רכיבים לקינואה הפריכה:
קינואה - ½ כוס (שטופה)
שמן זית - ½1 כפות
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס טרי)
רכיבים לרוטב:
חומץ בלסמי - ½ כוס
ממתיק - 1 כף (לפי בחירה כמו סטיביה או אגבה למשל)
חרדל - 1 כף
שום - 1 כפית (טחון)
מלח - ½ כפית
רכיבים לסלט:
תפוח ירוק קטן - 1 (חתוך לקוביות)
עלי תרד - 150 גר' (טריים)
אגוזי מלך - ⅓ כוס (קלויים)
אופן הכנת הבטטות צלויות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. הניחו על התבנית את קוביות הבטטה, טפטפו עליהן שמן והוסיפו פפריקה, מלח ופלפל. ערבבו את הבטטות כך שיצופו מכל צדיהן בשמן ובתבלינים והכניסו את התבנית לתנור. לאחר 20 דקות של צלייה ערבבו את הבטטות, וצלו אותן במשך 20 דקות נוספות (סך הכל 40 דקות). preperation מקור תמונה: su-lin
אופן הכנת הקינואה הפריכה:
  1. במחבת גדולה ועל להבה בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הקינואה.
  2. תבלו את הקינואה במלח ופלפל וקלו אותה במשך 10-15 דקות תוך ערבוב מתמיד.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו חומץ בלסמי, ממתיק, חרדל, שום, מלח ופלפל צ'ילי למעבד מזון והפעילו אותו להכנת הרוטב. הוסיפו לו שמן בהדרגה עד לקבלת רוטב אחיד.
אופן הכנת הסלט:
  1. בקערה גדולה, ערבבו תרד, רימון, אגוזי מלך ותפוח עץ ירוק. הוסיפו לקערה בטטות קלויות וקינואה פריכה וערבבו עם כמות הרוטב הרצויה.
מקור: אביחי.ש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.