header

מתכון לפריטטת גבינות מלאה בוויטמין D

פריטטה היא מאכל ביצים מטוגן שמגיע אלינו הישר מהמטבחים האיטלקי והספרדי, ומדוע אנחנו מספרים לכם עליה? כי היום תלמדו להכין גרסה נהדרת שלה! מדובר במתכון נהדר שגם יעניק לכם ויטמין D, בזכות מרכיבים כמו ביצים (87 יב"ל ל-100 גרם), פטריות (7 יב"ל ל-100 גרם), חמאה (60 יב"ל ל-100 גרם), וסוגים שונים של גבינות, שמכילות כמויות משתנות של הוויטמין. אז בחרו באיזו גבינה קשה אתם בוחרים להשתמש, שימו על עצמכם סינר והתענגו על מנה מצוינת ועתירת ויטמינים!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפריטטת גבינות מלאה בוויטמין D מקור תמונה: melissahemsley
רכיבים למתכון לפריטטת גבינות:
חמאה - 2 כפות (מחולקות)
בצל סגול - 1 בינוני (קצוץ)
שיני שום - 4 (גדולות וקצוצות)
פטריות - 500 גרם (חתוכות גס)
עלי טימין - 2 כפות (טריים, או לחלופין 2 כפות של עלי טימין או רוזמרין יבשים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ביצים - 8 (גדולות, או 10 בינוניות)
גבינה קשה - 3-4 חופנים גדולים (סוג לבחירתכם, מגוררת)
אפונה - 2 חופנים גדולים (קפואה, ניתן להמיר בחופן של ירקות מבושלים כמו ברוקולי)
עלי תרד בייבי - 1 חופן גדול (חתוכים גס)
פטרוזיליה - 1 חופן (או חופן בזיליקום, חתוך דק)
שבבי צ'ילי - לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנת המתכון לפריטטת גבינות:
  1. חממו 1 כף מהחמאה על מחבת טיגון עמוקה ובינונית, וטגנו את הבצל הסגול למשך כ-5 דקות תוך ערבוב לסירוגין.
  2. בזמן שהבצל על האש, הוסיפו למחבת את הכף השנייה של החמאה, יחד עם השום, הפטריות, והטימין, ותבלו עם המלח והפלפל השחור. טגנו אותם על אש גבוהה למשך כ-5 דקות, בעודכם ממשיכים לערבב לסירוגין. ודאו שהפטריות ישחררו את כל הנוזל שלהן.
  3. הוסיפו את האפונה, עלי התרד ושבבי הצ'ילי, וערבבו לדקה נוספת.
  4. בינתיים חממו את התנור על תכנית של גריל עליון ב-180 מעלות.
  5. ערבבו בקערה את הביצים עם מעט מלח ופלפל שחור, ושפכו את התערובת לתוך המחבת.
  6. כסו את המחבת ובשלו על אש נמוכה למשך 5-8 דקות, עד שהבסיס של הפריטטה מוכן.
  7. הסירו את המכסה של המחבת ופזרו את הגבינה המגוררת מעל התערובת.
  8. העבירו את המחבת לתנור, ואפו את הפריטטה עד שהגבינה מזהיבה – בערך 3-5 דקות.
  9. כדי לבדוק האם הפריטטה מוכנה, נעצו סכין או קיסם במרכזה – אם הם נכנסים בקלות ויוצאים ללא שאריות של ביצים, כנראה שהגיע הזמן לכבות את התנור.
  10. הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-5 דקות, ואז שחררו את הקצוות שלה בעזרת מרית.
  11. הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.