header

מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק

מחפשים מנה איטלקית משובחת ומיוחדת שהיא לא רק פיצה, לזניה או פסטה? מצאנו לכם מתכון מצוין לסלט מיוחד שמשלב בתוכו פרי, ירק, תבלינים, לחם וגבינה, בקיצור – חגיגה של טעמים בפה. והיתרון הכי גדול שלו הוא שתוכלו להכין אותו תוך 10 דקות בלבד, מה שהופך אותו לפתרון מושלם אם פתאום באים אליכם אורחים או כשמתחשק לכם לאכול סלט מעט שונה. אז הכינו את סלט הפנצנלה המיוחד הזה, שיפתיע אתכם בטעמו המשובח!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פנצנלה משובח עם אפרסק מקור תמונה: delish
רכיבים למתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
בצל סגול - ½ (חתוך דק לרצועות)
צ'באטה (ג'בטה) - ½ כיכר (חתוכה לקוביות בעובי 4 ס"מ)
שמן זית - כ-½ כוס (מחולק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אפרסקים - 8 קטנים (חתוכים לרצועות בעובי ½1 ס"מ. ניתן להשתמש ב-4 גדולים)
בזיליקום - ½ כוס (עלים טריים קצוצים ועוד קצת לקישוט)
גבינת בוראטה - 1 (כ-250 גרם, מחולקות לרבעים, ניתן להחליף בכדורי מוצרלה בופאלו)
אופן הכנת מתכון לסלט פנצנלה עם אפרסק:
  1. חממו תנור ל-220 מעלות.
  2. ערבבו את הבצל הסגול ואת חומץ הבלסמי בקערה קטנה, והניחו בצד.
  3. הניחו את קוביות הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, שפכו מעליהן 1 כף שמן זית ופזרו מעט מלח.
  4. אפו את הקוביות עד שיקבלו מרקם פריך, 5-10 דקות, והוציאו אותן להתקרר בחוץ עוד בטרם ישחימו.
  5. הניחו את האפרסקים בקערה, הוסיפו 1 כף שמן זית, תבלו עם מעט מלח ופלפל, וערבבו.
  6. העבירו את האפרסקים למחבת רגילה או גריל וטגנו אותם עד לחריכה, 2-3 דקות לערך אם יש צורך, אל תעשו זאת לכל האפרסקים בבת אחת אלא רק חלק בכל סבב טיגון.
  7. הפכו את האפרסקים וטגנו אותם על הצד השני ל-2 דקות נוספות. בסיום, העבירו אותם לכלי אחר והניחו בצד להתקררות.
  8. שפכו לקערה גדולה ¼ כוס מרוטב הבצל והחומץ שהכנתם, ו-6 כפות שמן זית. תבלו עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  9. סננו את תערובת הבצלים והחומץ לתוך כלי, ושמרו את הנוזל בצד.
  10. את הבצלים שנותרו לאחר הסינון הניחו בקערה גדולה, יחד עם קוביות הלחם, האפרסקים החרוכים והבזיליקום.
  11. שפכו מעליהם את הנוזל המסונן וערבבו.
  12. חלקו את התערובת ל-4 צלחות, ושימו מעל כל אחת מהן את גבינת הבוראטה. קשטו עם מעט בזיליקום ושמן זית, והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.