header

מתכון לרוטב צ'רמולה

רוצים לתבל שלל מנות בשר ודגים ברוטב עז טעמים, שמשלב בין חריפות לחמיצות ואופייני מאוד למטבח המרוקאי המסורתי והאהוב? נסו את רוטב הצ'רמולה הנהדר, שמגיע אלינו היישר מצפון אפריקה ויכול לשדרג כל תבשיל ביתי מוצלח שלכם - בעיקר מנות מהמטבח הצפון אפריקאי התוסס.

 

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב צ'רמולה מקור תמונה: epicurious
רכיבים לרוטב צ'רמולה:
זרעי כוסברה - ¾ כפית
זרעי כמון - ¾ כפית
שמן זית - ¾ כוס
גרידת לימון - ¼ כפית
מלח - ¾ כפית
צ'ילי גרוס - ½ - ¼ כפית
עלי כוסברה - 1 כוס
עלי מנטה - ½ כוס
עלי נענע - ½ כוס
אופן הכנת הרוטב צ'רמולה:
  1. במחבת קטנה ויבשה קלו את זרעי הכמון והכוסברה למשך כ-2 דקות; הקפידו לערבב מפעם לפעם עד שהם מתחילים להפיץ ריח חזק.
  2. תנו לזרעים להתקרר, ואז כתשו אותם קלות בעזרת מחבת כבדה או כלי דומה.
  3. הכניסו את הזרעים הקלויים, שיני השום, השמן, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הפפריקה, המלח והצ'ילי הגרוס לתוך בלנדר, וערבלו עד שכל התבלינים נגרסים לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה מאוד.
  4. הוסיפו את עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע; המשיכו לערבל ולעבד עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
  5. הגישו את הרוטב בקערה, או אחסנו במיכל אטום למשך לא יותר מ-3 ימים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.