header

מתכון למרק יוגורט קר עם מלפפונים - טרטור

בימי הקיץ החמים, נהוג באזור הבלקן להגיש מנת מרק קר נפלאה בשם טרטור, שמבוססת בדרך כלל על יוגורט, מלפפונים, שום ועשבי תיבול. גם כאן בישראל יש לא מעט אנשים שנהנים מהקרירות והטעם של המרק הזה כאשר הטמפרטורות עולות, בעיקר בקרב משפחות שהגיעו לארץ מבולגריה. בעזרת המתכון להכנת הטרטור הקלאסי שלפניכם תוכלו גם אתם ליהנות מהחוויה הזאת, ולשדרג את תפריט הקיץ שלכם במנה מנצחת ממטבח עם טעמים נהדרים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק יוגורט קר עם מלפפונים - טרטור מקור תמונה: food52.com
רכיבים למרק יוגורט ומלפפון:
מלח - כפית
אגוזי מלך - כוס (מחולקת)
לחם כפרי מקמח מלא - 2 פרוסות (טבולות במים וסחוטות בעדינות)
שמן זית - ¼ כוס (מחולקת)
יוגורט מחלב מלא - 2 כוסות (ללא תוספות)
מלפפון - 4 (קטנים-בינוניים, מגוררים)
מיץ לימון - 2 כפות
שמיר - צרור קטן (ניתן להחליף בנענע)
אופן הכנת המרק יוגורט ומלפפון:
  1. כתשו את השום יחד עם המלח בעלי ומכתש או כלי דומה.
  2. הכניסו את רוב אגוזי המלך למעבד מזון (השאירו כמה לקישוט) יחד עם השום והמלח, והפעילו על פולסים קצרים תוך כדי הוספת הלחם עד לקבלת טחינה דקה ואחידה.
  3. העבירו את התערובת ממעבד המזון לקערה גדולה, הוסיפו כמה כפות משמן הזית והשאירו קצת לקישוט. הכניסו גם את היוגורט וערבלו בעזרת מטרפה.
  4. הוסיפו את המלפפונים המגוררים יחד עם מיץ הלימון, ערבבו, טעמו כדי לתקן תיבול והכניסו לקירור במקרר למשך שעה - שעתיים.
  5. לאחר הקירור, הוסיפו מים קרים וערבבו את המרק בעדינות עד לקבלת המרקם הרצוי.
  6. העבירו לכלי הגשה, קשטו בשמיר, שמן זית ואגוזי מלך והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.