header

מתכון ללזניית דלעת ערמונים

כולם ודאי כבר מכירים את מאפה הלזניה האיטלקי, שהוא שילוב נהדר של בצק רך עם רוטב עגבניות וגבינה שיוצר מעדן שכולם אוהבים. עכשיו יש לכם הזדמנות להכיר סוג אחר של לזניה, עם מחית דלעת ערמונים שמשדרגת את כל העסק, ונותנת למאפה טעמים קרמיים עשירים ונהדרים.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון ללזניית דלעת ערמונים מקור תמונה: martha stewart
רכיבים ללזניית דלעת ערמונים:
שמן זית - לשימון תבנית אפייה
מרווה - ½ כפית (מיובשת וקצוצה)
מלח - ½2 כפיות (מופרדות לכפית ולכפית וחצי)
פלפל שחור - ½ כפית (מופרדת לרבע כפית ורבע כפית)
גבינת פרמזן - 1 כוס (מגורדת, מחולקת)
דפי לזניה - 8 (לא מבושלים)
אופן הכנת הלזניית דלעת ערמונים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו תבנית אפיה מרובעת בגודל 20 ס"מ והניחו בצד.
  2. בקערה בינונית, ערבבו יחד את מחית הדלעת, עם המרווה, ½1 כפיות מלח ו-¼ כפית פלפל שחור.
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את גבינת הריקוטה עם ½ מכוס גבינת הפרמזן, 1 כפית מלח ו-¼ כפית פלפל.
  4. הניחו 2 דפי לזניה בתחתית תבנית האפייה המשומנת זה לצד זה. פזרו ומרחו עליהם את תערובת הדלעת.
  5. הניחו על המחית שמרחתם עוד 2 דפי לזניה ומרחו עליהם חצי מתערובת הריקוטה.
  6. המשיכו לייצר שכבות של דפי לזניה ותערובת בסדר הזה, ולבסוף פזרו על השכבה העליונה (תערובת הריקוטה) את חצי הכוס הנותרת של הפרמזן.
  7. כסו את תבנית האפייה עם רדיד אלומיניום, הניחו על מגש אפייה והכניסו לתנור. אפו עד שהלזניה חמה מבחוץ ומבפנים, כ-45 דקות.
  8. הסירו את רדיד האלומיניום, והמשיכו לאפות עד להזהבת החלק העליון, 20-25 דקות. הוציאו מהתנור, תנו ללזניה להתקרר מעט, והגישו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.