header

מתכון לעוגת זאכר טורט

העוגה הבאה היא אחת ממנות הדגל של המטבח האוסטרי, ולה שורשים ארוכים המגיעים עד לקונדיטור היהודי-אוסטרי פרנץ זאכר שהמציא אותה בשנת 1832. זוהי עוגה קלאסית ומענגת, שאם תדעו להכין אותה לפי המתכון הבא, ללא ספק תוכלו להתפאר בה ולהגיש אותה כקינוח מלכותי ומיוחד במינו.

 

זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת זאכר טורט מקור תמונה: SBS
רכיבים לעוגת זאכר טורט:
חמאה - 125 גרם (לא מומלחת, רכה)
אבקת סוכר - 1 כוס (מנופה)
תמצית וניל - ½ כפיות
ביצים - 6 (חלבון וחלמון מופרדים)
שוקולד מריר - 175 גרם (איכותי -54% קקאו ומעלה, קצוץ, מומס ומקורר לטמפרטורת החדר)
קמח - ¾ כוס
סוכר - ½ כוס
ריבת משמשים - ¼ כוס (מחוממת)
רכיבים לציפוי שוקולד:
שוקולד מריר - 300 גרם (מאיכות טובה - 54% קקאו ומעלה)
חמאה - 60 גרם (חתוכה לקוביות)
שוקולד חלב - 40 גרם (מאיכות טובה, מומס, לקישוט)
קצפת - לפי הטעם (כתוספת)
אופן הכנת עוגת זאכר טורט:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. הברישו 2 תבניות אפייה עגולות ושטוחות בקוטר 20 סנטימטר בחמאה מומסת ופרסו על בסיס כל אחת מהן נייר אפייה נון סטיק.
  3. ערבבו באמצעות מיקסר את החמאה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד ליצירת תערובת בהירה וקרמית. הוסיפו את חלמוני הביצים וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה. הוסיפו לבסוף את השוקולד המריר המומס והמשיכו לערבב עד לפיזור אחיד.
  4. באמצעות כף מתכת גדולה או מרית, קפלו פנימה לתוך התערובת את הקמח והמשיכו לערבב עד יצירת תערובת אחידה.
  5. באמצעות מיקסר עם וו הקצפה, הקציפו את חלבוני הביצים בקערה גדולה ויבשה, עד להיווצרות גבעות רכות של קצף. הוסיפו פנימה את הסוכר והמשיכו לערבב על מהירות בינונית גבוהה עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
  6. בעזרת כף מתכת גדולה או מרית, קפלו לתוך תערובת השוקולד חצי מתערובת החלבונים, וערבבו לקבלת תערובת 'רפויה' ואוורירית. הוסיפו את שאר תערובת החלבונים והמשיכו בערבוב וקיפול עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  7. חלקו את התערובת שווה בשווה בין שתי תבניות העוגה והשתמשו בכפית כדי להחליק את פני השטח.
  8. אפו את שתי התבניות בתנור שחיממתם מראש במשך 30 דקות או עד שניתן לתקוע קיסם במרכז כל אחת מהעוגות ולהוציא אותו מהן נקי.
  9. הוציאו את התבניות מהתנור, תנו להן להתקרר במשך 10 דקות ואז הפכו אותן והוציאו מהן את העוגות למשטח רשת לצינון של כשעה.
  10. ברגע שהעוגות קרות, מרחו על החלק העליון של אחת מהן את ריבת המשמשים, ואז הניחו עליו את העוגה השנייה הפוכה, כשהצד התחתון והחלק שלה מופנה כלפי מעלה. הניחו את הזאכר טורט על משטח רשת, והשאירו אותו שם בזמן שאתם מכינים את ציפוי השוקולד.
אופן הכנת ציפוי שוקולד:
  1. ערבבו את השוקולד המריר והחמאה בתוך קערה עמידה בחום, והעמידו את הקערה מעל סיר מלא במים כמעט רותחים על גבי להבה קטנה (וודאו שבסיס הקערה לא נוגע במים).
  2. את תערובת השוקולד בקערה מדי פעם, עד שהכל נמס לגמרי ומתערבב יחד.
  3. בעזרת סכין שטוחה למריחה, קחו מעט מהציפוי שבקערה והתחילו לכסות איתו את הצד החיצוני של העוגה כדי ליצור שכבת ציפוי ראשונית וליישר את השטח.
  4. הכניסו את העוגה למקרר ל-20 דקות או עד שהציפוי הראשוני מתייצב, ושפכו את שאר תערובת השוקולד שבקערה על העוגה. תנו לשוקולד להישפך ולכסות באופן שווה את כל חלקי העוגה וצדדיה.
  5. טפחו עם סכין על העוגה כשהיא עדיין מונחת על משטח הרשת, כדי להסיר את בועות האוויר ולייצב את הציפוי.
  6. השתמשו במזלג כדי לטפטף ולזלף את שוקולד החלב המומס על ראש העוגה לקישוט כפי שמוצג בתמונה - לא חובה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.